Un nou scandal de budoar făcea în 2013 furori în presa din ţară dar şi în cea din străinătate, după ce mailurile personale ale europarlamentarului Corina Creţu, trimise fostului secretar de stat american, Colin Powell, au fost făcute publice de un hacker. Românca nu era, însă, singura care a avut o relaţie cu un influent politician străin, de-a lungul timpului, astfel de poveşti – cu final nu tocmai fericit – făcând deliciul publicului.

O serie de mailuri cu un caracter extrem de personal, trimise de europarlamentarul Corina Creţu către fostul secretar de stat american, Colin Powell – publicate de un celebru hacker, cunoscut sub pseudonimul de Guccifer – au scos la iveală o poveste de dragoste romantică, dar neîmplinită, între cei doi. Powell a fost nevoit să recunoască faptul că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma, dar că „a fost o prietenie care a devenit foarte personală  pe e-mail”. „Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit” aprecia Colin Powell într-un comunicat de presă.

Fostul secretar de stat american a mai spus că a cunoscut-o pe Corina Creţu în anul 2003, pe când ea era purtătorul de cuvânt al preşedintelui Ion Iliescu, dar că s-a întâlnit cu ea o dată sau de două ori în intervalul 2003-2013. Potrivit mailurilor publicate de Guccifer, Corina Creţu îi scria în 2010 şi 2011 lui Powell că „nu am crezut că la 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă”, că el este ,,dragostea vieţii ei” şi că „nu spune nimeni să mergem în pat, vreau doar să te văd, nimic altceva”. Această dragoste pare că nu a fost împărtăşită, astfel că, ulterior, europarlamentarul român s-a căsătorit cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz.

Istoria scandalurilor generate de relaţiile post-revoluţionare dintre românce şi politicieni străini a debutat în forţă în anii ‘90, când ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean Pierre Vettovaglia a fost nevoit să renunţe la mandat, după ce a fost făcută publică relaţia sa tumultoasă cu jurnalista Floriana Jucan. Departamentul Federal al Afacerilor Externe din Berna a descoperit relația, însă ambasadorul nu s-a mulţumit să plece liniştit acasă, la soţie. El i-a intentat Florianei Jucan un proces prin care dorea returnarea tuturor cadourilor, inclusiv a prosoapelor(!). După scandal, jurnalista a scris şi a publicat o carte cu acest subiect – Ambasadorul. În urma acuzațiilor de spionaj care i s-au adus de către Ministerul de Externe al Elveției, „Evenimentul zilei”, ziarul la care lucra atunci Floriana Jucan, a acționat în justiție ministerul și a câștigat, acuzațiile nefiind dovedite vreodată.

Floriana  Jucan a beneficiat de referințe prestigioase din partea mai multor personalități: „Am apreciat întotdeauna la Floriana Jucan deopotrivă curiozitatea specifică jurnalistului de investigație, preocupat de fenomenul politic românesc și talentul evident, acuratețea textelor. Îmi amintesc cu plăcere perioada în care era acreditată la Palatul Cotroceni, din partea cotidianului Evenimentul Zilei. Întrebările ei erau de fiecare dată pertinente, iar relatările obiective, cu atât mai lăudabil cu cât acest fapt se întâmpla într-o presă aflată, ca întreaga societate românească, la începuturile maturizării ei. Traseul său publicistic ulterior, în presa scrisă și în televiziune, o plasează pe Floriana Jucan drept unul dintre ziariștii cu vocație ai tinerei generații. Profesionalismul său o recomandă ca un interlocutor agreabil și competent” (Ion Iliescu, fost președinte al României).

„Energică și enigmatică: iată doua adjective pe care mi le inspiră Floriana Jucan. Pe de-o parte, o tânără femeie modernă, sigură pe ea și care știe să-și domine destinul, știe încotro să-l îndrepte. Pe de altă parte, este o ființă șarmantă, căreia îi place să seducă, să farmece, să facă un pas înainte încurajându-te, pentru ca imediat după aceea să se retragă, refugiindu-se în spatele ochilor ei mari verzi, scăldați într-o anumită ceață. Floriana Jucan este asemănatoare valurilor care avansează și se retrag, insesizabil. Nu-i deloc surprinzător că-i atribuim tot felul de existențe: este specific persoanelor romanesques să pară multiple, asta în timp ce muritorii abia cunosc o singură existență.” (Pascal Bruckner, important scriitor contemporan din Franța)

„Floriana Jucan este o minune a depășirii unor condiții inițiale vitrege, printr-o genă bună și viguroasă și o voință neabatută de a-și împlini marele ei potențial. Deși mulți o văd, poate, ca <<realizată>>, ea este încă, și va fi mulți ani, un proiect în curs de ridicare” (Bogdan Balthazar, Președinte BRD - Grup Societe Generale 1998-2004).

Volumul autobiografic istoriseşte relaţia tinerei Floriana Jucan (21 de ani) cu ghinionistul Vettovaglia în termeni precum cei din cuprinsul fragmentului următor: „Când ne-am întors, am intrat într-unul din magazinele aflate la parterul hotelului, de unde mi-am cumpărat un costum Guy Laroche, pe care am plătit 1200 de dolari cu  cardul  VISA ambasadorului. (Când a aflat de această cheltuială, soţia lui a vrut să se sinucidă, pretextând că, în 26 de ani de căsnicie, ea nu a primit de la soţul ei, niciodată, un cadou în valoare de 1200 de dolari)”. Relatând reacţia unei alte soţii, a unuia dintre bărbaţii cu care a avut de-a face, Floriana Jucam povesteşte lucrurile astfel: „Îmi amintesc că telefonând acasă şefului unui serviciu secret, am avut <<plăcuta>> surpriză să-mi răspundă soţia acestuia. …<<Doamna>> mi-a spus pe un ton foarte revoltat: -Ascultă, domnişoară! Nu mai telefona aici şi nu mai trimite soţului meu tot felul de vederi!!! Ei, drăcia dracului, chiar nu ţi-e ruşine?!!! După care, interlocutoarea mea mi-a închis telefonul, fără să-mi dea posibilitatea să-i explic că atunci când îi scrii unui bărbat: <<Salutări din Zürich!>> sau <<Aveţi grijă de securitatea ţării  noastre!>> sau <<Vegheaţi la pericolele care ameninţă poporul român!>> nu înseamnă că îi trimiţi mesaje codificate de amor, cu atât mai mult cu cât te şi semnezi Floriana Jucan”.

În afară de familia autoarei şi de realizatorul TeleviziuniiRomâne Emanuel Valeriu, la lansare a mai luat parte, ca invitat special, Nicolae Ulieru, teatrolog-filmolog şi purtător de cuvânt al Serviciului  Român de Informaţii, care a declarat că Floriana Jucan nu face parte dintre angajaţii instituţiei pe care o reprezintă. La fel ca şi directorul editurii, şi Nicolae Ulieru a afirmat că este un vechi prieten al autoarei, pe care a recomandat-o ca pe o foarte talentată poetă, primul volum de versuri al acesteia urmând să apară într-un viitor neprecizat. În încheiere, autoarea a spus: „În ceea ce priveşte absenţa de aici a unora dintre politicienii şi personalităţile publice care se regăsesc în cartea mea, o pun pe seama unor motive obiective. Am şi ales pentru lansareaceastă zi din finalul campaniei electorale pentru a le oferi posibilitatea să se prevaleze de acest motiv ca să nu fie prezenţi. … N-am scris mai multe întâmplări şi n-am povestit mai multe lucruri  interesante pentru că mulţi dintre politicienii actuali îmi sunt prieteni şi au în faţă o carieră pe care n-am de gând să le-o ruinez… dar mai e timp şi pentru alte cărţi…”. Lansarea de miercuri a avut loc, într-o ambianţă veselă, la Palatul Elisabeta, care aparţinea odinioară unei regine”. Materialul  aparținea  Agenţia de presă ARPRESS, Bucureşti, și a fost disponibil pe 31.10.1996,  dar nu a fost publicat de către niciunul dintre abonaţi: România liberă, Evenimentul zilei, Cotidianul, Cronica Română ş.a.

…Procese, depoziţii, poze compromiţătoare şi povestiri cu iz deocheat. Toate acestea i-au avut protagonişti pe fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi şi pe românca Ioana Vişan. Plecată de la o situaţie modestă, din Curtea de Argeş, Ioana Vişan a ajuns  întreţinuta  puternicului politician. Presa relata declaraţiile apropiaţilor româncei la adresa lui Berlusconi, deloc măgulitoare pentru el. „Tataie, libidinos, oferea eşarfe şi bjuterii drept cadou”, dezvăluiau confidenţii Ioanei Vişan părerea acesteia despre Berlusconi. Povestea încă nu e terminată. Românca este acuzată, mai nou, alături de o altă tânără din România, de mărturie mincinoasă în favoarea politicianului, în procesul „relații cu minore” pe care îl are fostul premier al Italiei pe rol.

În februarie 2015, Ioana Vișan, tânăra de 27 de ani botezată de presa din Italia „românca lui Berlusconi”, a fost singura femeie din cele plătite de fostul premier italian care a vorbit în fața instanței despre petrecerile organizate de Berlusconi.

Ioana era supărată pe anchetatorii din Milano că au lăsat-o fără laptop și telefoane, ea fiind pe atunci martorul cheie în Dosarul „Escorte” intentat lui Silvio Berlusconi. Acesta era acuzat că a plătit mai multe fete cu mii de euro pentru anumite servicii.

Foarte generos, protector, aproape ca un tată”, spunea Ioana Vișan despre politicianul Italian. Absolventă de Drept, Ioana a negat că ar fi avut vreodată raporturi cu Silvio Berlusconi, deși a dormit de câteva ori in Palatul Grazioli, care-i aparține fostului premier italian.

„Judecător: De fiecare dată când rămâneai acolo primeai bani?

Ioana VișanNu întotdeauna.

JudecătorVreau să știu câți bani erau în acele plicuri... mai mult sau mai puțin, dacă nu îți amintești exact.

Ioana VișanDepinde, nu știu... 2.000 de euro, 5.000 de euro.

JudecătorPentru o seară?

Ioana VișanDa.

Ioana VișanSă fiu sinceră, pentru mine întotdeauna a fost o onoare, pentru că, dacă domnul președinte m-a invitat la cină, eu de ce să nu accept?

Reporter: Te-ai gândit vreodată să nu accepți banii, la gândul că s-ar putea interpreta?

Ioana VișanDar nu are loc nicio interpretare!

ReporterMulți dintre noi primim invitații la cină și, totuși, nu primim plicuri cu mulți bani înăuntru.

Ioana VișanDa, dar ce nu vreți voi să acceptați și parcă vă faceți că nu auziți: nu mereu erau aceste plicuri! Erau tot felul de omagii, să zic așa, de cadouțe!”

Ioana Vișan a recunoscut în fața ziariștilor italieni că relația de amiciție s-a răcit după începerea procesului.

„Am spus numai adevărul. Și nu înțeleg de ce, totuși, deși am spus numai adevărul, președintele a dispărut. Nu mai am vești de la el”, spune Ioana Vișan.

În timpul procesului, anchetatorii au folosit și o convorbire interceptată, dintre o altă tânără chemată regulat ca escortă pentru Berlusconi și un bărbat învinuit de furnizare de fete în beneficiul fostului premier: „Când suntem doi în pat e în regulă, dar, dacă sunt atâtea fete, e pericol de boli”. Românca noastră a negat, însă, ca ar ști ceva despre astfel de aranjamente...

Ce face acum românca? Duce o viață de lux în îndepărtata Australie…

Presa italiană a scris în 2015 faptul că Silvio Berlusconi le-a plătit in total 2,15 milioane de euro celor 20 de tinere, probabil inclusiv unei românce, invitate la petrecerile sale in perioada 2010-2014, citând date obținute de procurorii italieni.

Fostul premier italian Sulvio Berlusconi i-a cerut consilierei sale, Nicole Minetti, suspectată că i-ar fi adus acestuia numeroase dame de companie, să invite la reședința sa o româncă, dar numai dupa ce s-a asigurat că femeia este cât se poate de „prezentabilă".

În conversația telefonică, Minetti îi explica lui Berlusconi că un consilier regional, Giorgio Pozzi, pe care l-a catalogat drept „nebun ca un animal", era cu o româncă.
Berlusconi s-a arătat foarte interesat de acest aspect și a cerut s-o vadă la reședința sa, dacă era într-adevăr frumoasă. „Dar este prezentabilă sau nu?", a intrebat fostul premier. „Este foarte tare", i-a răspuns Minetti, după care a primit încuviințarea lui Berlusconi pentru a aduce românca la reședința sa.

„Il Cavaliere", aşa cum i se mai spune lui Silvio Berlusconi, a început să fie anchetat  în 2011, pentru relaţii cu minore. Este vorba despre celebrul scandal care a avut-o în prim-plan pe tânăra de origine marocană Ruby.

Ioana Vişan făcea parte dintr-un grup de tinere care animau aşa numitele petreceri „bunga-bunga" de la reşedinţele lui Berlusconi. De asemenea, la petreceri, au mai participat şi alte două românce, Florina Marincea şi Claudia Amarghioalei. 

Flo(rina) Marincea, fotomodelul din România, implicată în orgiile de la vila fostului premier italian Silvio Berlusconi, a făcut, în august 2017, de ziua ei party cu Florin Salam şi „cărămizi” de 500 euro în cel mai scump local din Saint-Tropez, scria Cancan. Restaurantul „Bagatelle”, unul dintre localurile exclusiviste din Saint-Tropez, a fost luat cu asalt de o gaşcă de români, iar manelele au răsunat în cinstea sărbătoritei. Florina „Flo” Marincea a dansat de a „rupt” masa pe melodia lui Florin Salam, …Saint-Tropez.

Flo Marincea a mai intrat în atenţia presei mondene în urma relaţiei pe care a avut-o cu Stefano Riccuci, „regele imobiliarelor” din Italia, dar se pare că dragostea lor a fost numai una de-o vară, căci românca l-a „tradus” pe mogul cu un alt bărbat. Frumoasa de pe plaiurile mioritice a fost surprinsă de paparazzi în timp ce se giugiulea cu Daniele Santoianni, fost concurent la „Big Brother 10”. Mai apoi, Flo Marincea a fost iubita celebrului Rani Adamescu, fiul vitreg al milionarului Dan Adamescu.

Tot în Italia, de această dată în Sicilia, în primăvara lui 2011, consilierul local al unei comune arondate oraşului Palermo a fost făcut de râsul lumii de către amanta sa româncă. Carmelo La Fata avea o relaţie de peste doi ani cu românca Luminiţa Andrei. Se pare că femeia fusese minţită că va fi luată de nevastă după ce politicianul îşi va lăsa soţia şi cei doi copii. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, iar alegerile locale se apropiau, românca a gasit modalitatea ideală de a se răzbuna. Ea l-a filmat pe La Fata în pat, în lenjerie intimă, făcându-i declaraţii înflăcărate şi jucându-se cu picioarele ei. Filmarea a fost postată pe YouTube şi a făcut înconjurul Italiei.

…Jumătatea sexy a trupei Cheeky Girls, Gabriela Irimia, i-a sucit complet minţile, în 2006, parlamentarului britanic Lembit Opik. A fost o relaţie tumultoasă, întinsă pe mai mulţi ani, care a scandalizat opinia publică din Anglia, conservatoare de fel, şi care s-a terminat nu cu o căsătorie, ci cu o despărţire cu scandal şi cu pierderea locului de parlamentar pentru politician. Opik a cunoscut-o pe româncă la o petrecere pentru concurenţii participanţi la o emisiune tv – All Star Talent Show. Cei doi s-au logodit la Roma, dar posturile sexy în care erau mereu surprinse fetele de la Cheeky Girls au început să îl deranjeze pe politician, care a realizat că relaţia i-ar putea aduce sfârşitul carierei. Gabriela Irimia declara că Opik devenise dominator, că insista să renunţe la trupă şi, din acest motiv, chiar dacă el era „un amant bun”, a pus punct relaţiei. Despărţirea nu l-a salvat pe Lembit Opik, acesta pierzându-şi fotoliul de parlamentar.

The Cheeky Girls este un grup muzical disco-pop englez, alcătuit din două surori gemene, Monica și Gabriela Irimia, născute în România la Cluj-Napoca, la 31 octombrie 1982. În ianuarie 2004 primul lor single, „The Cheeky Song (Touch my Bum)”, a stat cinci săptămâni în top 5 al UK singles chart, fiind numărul 2 timp de patru săptămâni. Până în iulie 2003, melodia „The Cheeky Song” a produs vânzări totale de 800.000 de exemplare, care le-au adus cam un milion de lire sterline. Gabriela (care este cu 10 minute mai în vârstă decât Monica) a fost implicată într-o relație amoroasă cu deputatul liberal-democrat britanic de origine estoniană Lembit Öpik,relație care s-a terminat în iulie 2008. Monica participând la showul-concurs tv Dansez pentru tine, împreună cu sora ei Gabriela, au rămas la duel; în urma duelului, Gabriela a părăsit concursul, în schimb Monica a reușit să câștige locul întâi la finalul show-ului. În schimb Gabriela a reușit să ajungă până în semi-finala concursului culinar Masterchef România, după ce sora ei a fost eliminată.

Monica și Gabriela Irimia (36 de ani) s-au stabilit în Marea Britanie, acolo unde s-au făcut cunoscute ca Cheeky Girls, mai ales cu melodia „Cheeky Song”. Au apărut și prin România la diverse emisiuni, printre care și „Serviți, vă rog!", dar cariera lor nu a luat niciodată un avânt atât de mare precum fetele și mama lor și-ar fi dorit. Pentru cariera lor, fetele au făcut tot felul de sacrificii. De pildă, în total, gemenele Gabriela și Monica Irimia, de origine din orașul Cluj Napoca, recunosc că au avut nouă operații estetice la sâni, pe care au cheltuit mai bine de 100.000 de lire, pentru a ajunge, prin augmentări successive, la mărimea 32C pe care o au acum.

La început, aveam sânii foarte mici. Aveam bustul aproape plat, fără nicio glumă”, povestește Gabriela într-un interviu pentru dailymail.co.uk, despre perioada in care erau anonime și se luptau să ajungă în showbiz, prin anul 2002. Pentru a avea succes, casa de înregistrări cu care colaborau le-a impus tacit operații de mărire a sânilor. „Nu ne-au spus asta direct, dar era evident că nu arătam destul de sexy pentru ei”, completează Monica. „Așa că, practice, ne-am falimentat singure ca să avem sânii mari”.

Fetele încă nu au uitat că la filmările pentru clipul „Cheeky Holiday”, casa de discuri a angajat un model cu forme generoase, care să se plimbe pe plajă și să atragă atenția, în timp ce ele au purtat costume întregi. „De fiecare dată când mă uit la clipul ăla… noi eram artistele și ei au adus un model pentru a atrage atenția bărbaților, care s-au uitat la ea și nu la noi. Era clipul nostru, ocazia noastră, ne-am simțit date la o parte pentru că nu aveam sâni mari”, spune Monica. În următorii ani, gemenele au cheltuit peste 100.000 de lire sterline pentru silicoane. Primele operații, făcute la Londra, au fost dezastruoase. „Gabriela a ieșit cel mai rău atunci. Un sân era sus, altul jos, și parcă se uitau în direcții diferite. Arăta ca o ciudată, sincer. Ale mele erau ca niște mere lipite pe piept”, spune Monica. În final, Monica a suportat patru operații, iar Gabriela cinci. Astăzi, sunt mulțumite de rezultat, deși au rămas cu cicatricile și mai au dureri ocazional.

Tot din dorința de a arăta cât mai bine, fetele povestesc că au ajuns să sufere de anorexie, care le-a afectat pentru totdeauna sistemul digestiv, dar și rinichii, în plus alegându-se și cu artrită pe viață. „Aveam un cântar mic și mă cântăream în fiecare zi. Dimineața, mâncam exact 30 de grame de cereale cu lapte degresat, nici măcar o bobiță în plus”, isi aminteste Monica. Gemenele ajunseseră să nu mai meargă la nicio petrecere, pentru că devenisera obsedate de mâncare. Cariera lor era pe butuci, nimic nu mai părea să meargă cum trebuie, în ciuda eforturilor mamei lor, Margareta, așa că în 2009 au ajuns oficial falite, cu o datorie de 60.000 de lire pentru impozite neplătite.

Apoi, una dintre surori, Gabriela, s-a iubit chiar cu un parlamentar britanic de origine estoniană, Lembit Opick, dar Monica a fost prima care a dat lovitura. Ea s-a căsătorit cu Shaun Taylor, după o relație lungă și o logodnă de patru ani. Mama gemenelor s-a mândrit mereu cu cel care i-a devenit ginere și a recunoscut că „a scăldat-o" pe fiica ei în cadouri scumpe, așa cum a declarat și pentru The Sun: „Este un băiat foarte special. Merge la toate show-urile ei și i-a cumpărat multe cadouri, inclusiv o mașină. Inelul de logodnă are un diamant imens". Margareta Irimia a povestit și pentru Click!: „Shaun i-a dăruit de curând Monicăi o superbă casă cu etaj şi curte, aflată în apropierea locuinţei mele. I-a cumpărat şi câteva găinuşi, pentru că Monica le iubeşte foarte mult, două sunt albe, iar una neagră. Când nu este la concerte, se ocupă de ele, le hrăneşte, dar când pleacă, un angajat are grijă de ele"…

Vicențiu Naumescu
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro