Un oficial al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a declarat: există o legătură între vaccinarea cu AstraZeneca şi cheagurile de sânge care au ucis câteva zeci de persoane în Europa şi în Marea Britanie.

Este prima confirmare oficială despre vaccinul AstraZeneca și efectele sale adverse.

Marco Cavaleri, oficialul care a confirmat public, este Șeful Departamentului de Vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului. Acesta a spus: "În opinia mea, este evident că putem spune că este o legătură (a cheagurilor de sânge, n.r.) cu vaccinul cu toate că nu este foarte clar ce a provocat o astfel de reacţie.

Potrivit lui Cavaleri, legătura va fi confirmată oficial și de EMA în orele următore.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro