Elon Musk (şeful Tesla) susține o teorie șocantă, iar ideile sale sunt sprijinite și de filozoful suedez Nick Bostrom (Universitatea Oxford) şi Rick Terrile (cercetător la NASA JPL). Mai exact, omul de afaceri spune că trăim cu toții într-un Univers Artificial.

Musk, patronul unor afaceri ce reprezintă un vârf al tehnologiei, a declarat că oamenii sunt personaje în jocul video al unei civilizaţii mai avansate. Mai precis, tot ceea ce vedem în jurul nostru – animale, clădiri, plante – reprezintă o simulare pe computer cu grafică foarte bună, a unor ființe extraterestre.

Musk spune că tehnologia a avansat atât de repede în ultimii 40 de ani încât în viitor chiar şi nouă oamenilor ne va fi dificil să facem diferenţa între realitatea fizică şi realitatea virtuală din joc.

Potrivit Go4Games.ro, anteprenorul a șocat din nou, când a spus că şansa ca noi să nu trăim într-o realitate virtuală este „una la câteva miliarde”.

Alți oameni de ştiinţă de la Oxford University, Hebrew University of Jerusalem şi NRC Kurchatov Institute au desfiinţat această teorie. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro