Declarația în legătură cu această măsură a fost făcută de Premierul României, Florin Cîțu, Joi seară. Acesta a comunicat că testarea elevilor la reîntoarcerea din vacanța de Paște reprezintă o soluție bună pentru ținerea sub control a pandemiei de COVID-19.

Se ia în calcul o testare non-invazivă, direct în școală.

Premierul Florin Cîțu, la finalul şedinţei de Guvern: „La întoarcerea copiilor la şcoală, copiii care merg acum în vacanţă - aici este şi domnul ministrul al Educaţiei - deci împreună aş vrea să vă uitaţi pe acest aspect, să căutăm resursele şi vă ajut şi eu, să-i testăm pe elevi când se întorc la şcoală.

Să avem aceste teste non invazive, să testăm câţi mai mulţi dintre ei când se întorc la şcoală. Cred că este o soluţie bună să ţinem sub control pandemia".
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro