Tragedie la Iași, unde joaca unor colegi de școală s-a terminat intr-un mod sinistru. Un băiat a fost aruncat în aer de mai mulți colegi, apoi nu a mai fost prins. Elevul s-a rănit grav în urma căzăturii și a fost transferat de urgență la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Medicii au pus diagnostocul în urma investigațiilor la urgență: traumatism cranio-cerebral sever.

Agerpres relatează că lovitura a fost puternică, băiatul izbindu-se cu capul de pardoseală.

Băiatul în vârstă de 13 ani este elev la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig. Imediat după incident, a fost transferat la Spitalul din Târgu Neamţ, unde medicii au solicitat transferul cu elicopterul SMURD la Spitalul de Pediatrie ‘Sf Maria’ din Iaşi.

Poliția a deschis un dosar penal de vătămare corporală in rem, urmând să fie audiați colegii minorului și cadrele didactice.

„Am primit în cursul gărzii de ieri un copil, un băieţel, un traumatism cranio-cerebral suferit prin cădere de la înălţime, care a necesitat supraveghere şi instituirea terapiei în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Copilul este în continuare sub supravegherea noastră. Urmează să efectueze investigaţiile imagistice conform protocoalelor şi sperăm să fie o evoluţie bună ca şi până acum. A avut nişte perioade un pic mai dificile, dar acum este stabil”, a declarat dr Lavinia Ionescu.

„Am informat și ministerul despre cele petrecute ieri la liceul din Pipirig, doamna director verifică ce s-a întâmplat exact și ce reguli s-au încălcat. A fost o joacă nesăbuită între colegi, în timpul pauzei de la ora 13.00, băiatul a intrat și el în joc, cu cei de a VIII-a l-ar fi ridicat în sus și i-au dat drumul, iar în cădere s-a lovit la cap. Știu că era conștient când a fost transferat la Iași. Școala face o analiză în legătură cu cele petrecute, iar luni voi fi și eu prezent în această școală. Niște măsuri cu siguranță se vor lua!” , a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru mesagerulneamț.ro.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro