Părinții acuză un învăţător de la Şcoala Gimnazială Mihai Codreanu din Iaşi că ţipă fără motiv la copii şi că îi terorizează la ore. Aceștia l-au și înregistrat în timp ce avea un limbaj nepotrivit. Una dintre mame, nemulţumită că după ce a depus sesizare încă din toamna trecută, acest învățător predă încă la clasă, a strecurat în geanta fetiţei sale un dispozitiv de înregistrare. 

Astfel, a obținut dovada clară că învățătorul are un limbaj nepotrivit şi a prezentat public atmosfera dintr-o oră de curs. Inspectoratul Şcolar a solicitat şcolii verificări şi sancţiuni drastic iar Poliţia face cercetări pentru purtare abuzivă.

Iată cum decurgeau lecțiile ținute de învățătorul Constantin Șerban unor elevi de clasa a II-a:  

"Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)". 

"Lucrează Rodica, că vin și te iau de niții ăia!"

"De ce să mă iau eu de el, mă, uitați-vă și voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu'… Nu știe maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea”.

"Vocabularul deasupra! Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!".

Reacția oficială

”Având în vedere apariția în mass-media a unor imagini şi înregistrări din timpul desfăşurării unor activități didactice de la Școala Gimnazială "Mihai Codreanu" Iași, din care rezultă un comportament neadecvat al domnlui profesor pentru învăţământul primar, Șerban Constantin, I.S.J. Iași a solicitat conducerii unității de învățământ  să demareze de urgență verificări privind clarificarea aspectelor semnalate. Din evidențele Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, în anul şcolar 2020-2021 domnul profesor pentru învăţământul primar Șerban Constantin este cadru didactic pensionar, încadrat pe o catedră rezervată  (concediu fără plată ), conform art. 94, alin. 5 din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar. Conform legislației în vigoare,  Școala Gimnazială "Mihai Codreanu" Iași va numi, în cel mai scurt timp, o Comisie de cercetare disciplinară care va îndeplini procedura de cercetare disciplinară” reacția ISJ Iași.

Anul trecut

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Inspectoratul Școlar Județean anunța rezultatele anchetei desfășurate la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu”, declanșată urmare a acuzațiilor venite din partea unei mame, care a arătat că fiica sa, elevă în clasa a II-a, a fost pălmuită de învățătorul Șerban și numită „butoi”, de față cu ceilalți colegi.

Rezultatul anchetei a fost unul așteptat pe plan local, știindu-se că Șerban, veteran al PNL și al Consiliului Județean, beneficiază de protecția partidului.

„Observație scrisă” a fost sancțiunea aplicată de ISJ lui Șerban.

Înregistrările cu învățătorul din Iași

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro