Un copil de 3 ani a murit în ambulanța venită să-l preia, după ce familia a apelat la 112. Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, și-a manifestat nemulțumirea profundă cu privire la faptul că ambulanța a venit fără medic. 

Copilul ar fi avut simptomele unei răceli, iar familia acestuia a sunat la ambulanță în momentul în care ”ar fi scuipat sânge”. Băiețelul nu avusese nici o problemă de sănătate cunoscută de părinți și nu era un copil bolnăvicios. Cel mic a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă.

„E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea. De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Asta mă deranjează. (…) Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul”, a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Mancaş.

Raed Arafat a declarat: “Nu avem medic pe fiecare ambulanţă cum nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanţă. Noi suntem dintre ţările care au păstrat tradiţia de a avea medic pe ambulanţă, de a avea medic la consultaţii şi de a avea medic pe maşinile pe Terapie Intensivă şi pe elicoptere. Dacă mergem în Europa, sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”, a susţinut șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), potrivit News.ro.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro