Profesorii nu vor fi vaccinaţi înainte de 8 februarie, aşa cum anunţase inițial ministrul Educaţiei. Decizia a fost anunțată printr-un document oficial al Comitetului pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. Conform deciziei, imunizarea cadrelor didactice se amână până la o dată care nu a fost încă stabilită.

”Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se amână pentru o dată care va fi anunțată (cel mai probabil, amânarea va fi de maximul două săptămâni)”, se arată în document.

Persoanele care lucrează în activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu data de 28 ianuarie. Anunţul a fost făcut marți de dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Decizia amânării imunizării împotriva COVID a fost luată din cauza unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la peste 115.000, a precizat medicul militar.

"Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Se translatează cu 10 zile mai târziu", a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiță.

Cauza, lipsa dozele de ser pentru imunizare. "Avem un deficit de doze de 117.000.".

vaccinare amanata profesori

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro