Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare spune când vor fi vaccinaţi profesorii.

Gheorghiță afirmă că vaccinarea profesorilor poate să înceapă din prima săptămână a lunii Februarie:

„Se poate face cu dozele de la Moderna”.

„Este un aspect pe care îl avem în analiză cu colegii de la Institutul de Sănătate Publică, pentru a încerca să prioritizăm accesul personalului din învățământ, cât mai rapid, la vaccinare. La acest moment, situația este este extrem de complicată din pucinanct de vedere al numărului de persoanelor care sunt deja programate, al persoanelor care își fac rapelul și al disponibilizații dozelor.

Aceste lucru se poate face cel mult începând cu prima săptămână din luna februarie în care putem folosi dozele de la Moderna, pentru această destinație dar este o decizie care nu s-a luat, este în analiza pentru că ne dorim să avem cea mai bună abordare încât să oferim o soluție corecta pentru această categorie.

Datele din țările din Europa care nu au avut școlile închise arată că numărul de copii care se infectează la școală este infim. Copiii nu la scoală se infectează. Mai degrabă m-aș gândi invers protejarea personalului din învățământ, mai ales a celor care se știu cu boli cronice, care îi vulnerabilizează”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare la B1 Tv.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro