Astăzi, Ministerul Educației a trimis tuturor inspectoratelor școlare din țară și unităților de învățământ, o solicitare privind desemnarea unui reprezentant, care să răspundă de înregistrarea profesorilor pe platforma pentru înscrierea la vaccinare.

Ministerul a dat și un termen limită: până Marți la prânz vrea să știe cine se vaccinează și cine nu.

"Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate (...)

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean/ ISMB, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021, până la orele 16.00, urmând ca inspectoratele școlare județene/ISMB să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12.00", scrie în documentul adresat inspectoratelor școlare.

În acest timp, pe grupurile de Facebook dedicate profesorilor circulă deja un tabel cu situația la nivel național, care arată că aproximativ 60% (în medie) dintre cei angajați în sistemul de învățământ nu doresc să se vaccineze.

situatia pe judete

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro