Asociația Conil, împreună cu Editura Integral, invită școlile să participe la un eveniment minunat, dedicat prieteniei și combaterii violenței în perioada 20 – 30 ianuarie 2021, o expoziția virtuală de desen și pictură – “ O călătorie în lumea prieteniei“  în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 din școli partenere, din țară și străinătate.
1

Evenimentul este susținut și de artistul Alex Ștefănescu care, prin mesajul transmis in piesa Antibullying
, atrage atenția asupra impactului pe care bullyingului și violența îl au pe termen lung! Nu poți tu să mă iubești, cât pot eu să te iubesc este mesajul cu care sperăm să ajungem împreună în inima și sufletul tuturor participanților și susținătorilor acestui eveniment.

“Bullying-ul este un fenomen ce trebuie să dispară cu desăvârșire din școli, dar și din lumea adulților, întrucât efectele negative pe care le are asupra individului și a societății sunt numeroase și pot fi devastatoare. În diferitele sale forme, bullying-ul există dintotdeauna, dar numai recent a căpătat acest nume și a început să ajungă în atenția generală. Acesta este un prim pas bun: conștientizarea.”, este mesajul artistului.
2
Editura Integral susține evenimentul asigurând o parte din premiile oferite copiilor. Printre ele si ,,Andrei și Pietricica Prieteniei", cartea cu povești educative si povești antibullying, care dezvoltă empatia copiilor și insuflă principii și valori. Ele pot fi de folos nu doar părinților, ci și cadrelor didactice care doresc să desfășoare ateliere pentru combaterea violenței, la grădiniță și la ciclul primar. Cartea a fost lansată în 2020 la Editura Integral și poate fi găsită în majoritatea librăriilor online, fiind una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii.

Roxana Andreea Rusu, autoarea cărții ,,Andrei și Pietricica Prieteniei”: ,,O soluție magică împotriva bullyingului nu există, însă avem instrumente, cum este lectura, pe care le putem folosi într-un efort comun, de echipă: copii, profesori, părinți și specialiști. Nu este de ajuns să corectăm efectele bullying-ului, trebuie să ne creștem copiii într-un spirit bun, responsabil și pacifist."  
3
Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Un studiu UNICEF confirmă amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii în toată lumea.

Scopul expoziției este acela de a conștientiza problema legată de violența din școală, care poate avea consecințe și ȋn afara acesteia, de a sensibiliza și educa, dar și de a demonstra că există și alte modalitǎți de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentă și dezvoltarea abilitǎților și a motivației de relaționare.
4“Şcoala trebuie să reprezinte un loc unde elevii se instruiesc, învaţă, dar şi un loc unde se stabilesc relaţii, se promovează modele, valori, se creează condiţii pentru dezvoltarea cognitivă, afectivă şi morală a copilului. În calendarul zilelor simbolice, data de 30 ianuarie este înscrisă ca Ziua internaţională a non-violenţei în şcoli. Este ziua care ne cere să omagiem două concepte-cheie importante: instituţia şcolii, ca reprezentantă a celei mai nobile activităţi - educaţia, şi non-violenţa, ca luptă împotriva unui fenomen nociv“, ne spune doamna Adela Hanafi, președinte CONIL.

Copiii implicați în acest proiect special vor avea șansa de a intra în posesia unor premii interesante și atractive, deoarece, prin amabilitatea sponsorilor și partenerilor noștri, cele mai apreciate lucrări vor fi premiate.

Premiile vor fi oferite de susținătorii noștri – Platforma Fă Bine- Asociația Trăiește cu Bucurie, Editura Integral și Librărie pentru pici.

Peste 12 instituții de învățământ din  țară și străinătate și-au anunțat deja participarea cu lucrări în cadrul expoziție. Dintre acestea amintim: Școala de limbă română DACIA- Grecia, Școala Gimnazială Marin Preda Pitești, Școala Gimnazială nr 7- Galați, Școala Primară Luca- București, Liceul Teoretic Mihai Ionescu- București, Liceul Național Liviu Rebrenu- Bistrița, Școala Primară Ana Lugojana – București, Școala Primară Micul Lord- București, Grădinița Scufița Roșie- București, Școala Gimnazială Internațională Premium School of Bucharest, Universitatea de Stat Ion Creangă- Chișinău, Liceul Teoretic Borod- Bihor, Școala Gimnazială Beznea- Bihor, Liceul Teoretic Șuncuiuș- Bihor , Școala Gimnazială Curățele- Bihor iar lista este încă deschisă!

Comentator.ro


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro