În sezonul rece, facen mai puțină mișcare și suntem tentați să ne satisfacem în neștire anumite pofte culinare. Sedentarismul și mâncatul dezordonat se soldează finalmente, pe lângă diferite afecțiuni, și cu inesteticele depozite de grăsime de pe abdomen.

De aceea, se recomandă să încercăm să facem mișcare zilnic, măcar 30 minute, să nu ne repezim ca Haplea în frigider și în cămară, dar și să apelăm la câteva vechi remedii cu eficiență dovedită, precum următoarele:

1.Ceai de salvie și dafin

Pentru prepararea ceaiului avem nevoie de 3 linguri de frunze de salvie, 5-6 frunze de dafin, 1 beţişor de scorţişoară și 1 litru apă plată. „Punem apa plată într- un vas şi o fierbem la foc mare, când apa va începe să clocotească vom adăuga salvia, dafinul şi beţişorul de scorţişoară, pe care le vom ţine la fiert preţ de un sfert de oră; apoi, oprim focul, filtrăm şi putem consuma ceaiul când acesta a ajuns la o temperatură rezonabilă pentru a putea fi băut. Vom bea ceaiul pe parcursul a unei întregi zile, iar cura va dura cel puţin 5 zile consecutiv”, ne recomandă specialiștii în Terapia Naturistă.

2.Apă cu lămâie

„Trebuie să vă detoxificați ficatul, deoarece un ficat încărcat nu poate metaboliza eficient grăsimea, care se va depune astfel în jurul taliei. Apa cu lămâie conduce la o creștere a enzimelor responsabile cu detoxifierea ficatului, acesta reluându-și funcțiile în mod eficient. Dimineața, cu 30 de minute înainte de masă, stoarceți o lămâie într-o cană cu apă călduță sau la temperatura camerei. Amestecați și beți pe stomacul gol în fiecare zi.” Este, efectiv, un remediu la îndemâna oricui!

3.Ceai de ghimbir

Se bea cu o linguriță de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și una de miere! „Pe lângă faptul că este un digestiv natural, ghimbirul are și efect termogen. Agenții termogeni conduc la creșterea temperaturii corpului, fapt ce ajută la arderea grăsimii abdominale în mod eficient.”

4.Ceai de păpădie

Este, în primul rând, un excelent diuretic dar îmbunătățește și funcționarea ficatului. „Combinat cu mirodenii ce reduc grăsimile, va avea un gust plăcut. Puteți să adăugați în ceaiul de păpădie scorțișoară, ghimbir sau frunze de mentă.” Însă, atenție mare: „Dacă aveți probleme legate de vezica biliară, evitați ceaiul de păpădie”. Consultați, oricum, medicul de familie înainte de a consuma acest ceai!



Silviu Leahu
(care a slăbit un pic doar asimilând aceste informații!)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro