Cândva, în lumea necovidată, am fi zâmbit doar atunci când unele „persoane publice”, din neștiință sau din teribilism, ar fi făcut afirmații aberante legate de un subiect sau altul la ordinea zilei. Numai că acum nu mai e loc de bășcălie! Coaliția România Sănătoasă i-a premiat cu Lingura de Lemn pe cei care au promovat cele mai toxice sfaturi de sănătate în această perioadă.

„Oscarurile Inepțiilor" emise pe tema pandemiei de coronavirus au fost oferite de Ana Măiță (fondatoarea Asociației „Mame Pentru Mame”) și Ovidiu Covaciu (fondatorul celui mai mare grup pro-vaccinare de pe internet – „Vaccinuri și Vaccinare”), co-fondatorii Coaliției România Sănătoasă, „născută din dorința de a oferi informație ușor de ințeles, plăcută vizual și validată științific despre subiecte ce țin de sănătatea tuturor”.

Iată cine sunt laureații „zmeurei virale” de până acum, care vor primi efectiv câte o lingură de lemn prin poștă:

Mențiuni speciale:

- Mențiune specială - Viorel Cataramă, care a încercat să se infecteze „voluntar" cu coronavirus
- Mențiune specială - Cezar Ionașcu, care susține ca antenele 5G sunt „camuflate" în brazi de plastic
- Mențiune specială - Dana Budeanu, care i-a acuzat pe reprezentanții statului că au „ordin să vaccineze"

Premiile Lingura de Lemn:

Premiul 3 - Adrian Cacovean, un medic care a promovat, în această perioadă, un produs minune împotriva coronavirusului – „Picături homeopate pentru gripa corona”, inventat la el în laborator.

Premiul 2 - Iulian Capsali - care a susținut că „pandemia este de fapt o conspirație planetară făcută special pentru a îl opri pe el să iasă din casă și pe oameni să meargă la biserică". Supărarea lui cea mai mare este că epidemiologia s-a opus împărtășaniei cu aceeași linguriță. Capsali a promovat și protestul anti-coronavirus din Piața Victoriei.

Premiul 1 - Adina Alberts (medic, soția lui Viorel Cataramă), urmărită de peste 150.000 de oameni pe Facebook - pentru că a avertizat inițial că măștile „ne fac rău", apoi a anunțat că împarte măști. A criticat legea vaccinării, apoi a anunțat că este „onorată să lucreze la un vaccin 100% românesc". Apoi, „ba ne-a recomandat apă tonică cu chinină, ba albastru de metilen".

...Nu ne îndoim că această listă va crește în continuare și nu va conține doar tacâmuri de unică folosință!

Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro