La începutul anilor *70, românii aveau și ei o mică Shirley Temple, o fetiță precoce care a jucat în cinci pelicule cinematografice, primele filmări având loc la doar 4 ani. Luminița „Lulu” Mihăescu (născută în anul 1968, la Iași), a devenit cunoscută după interpretarea rolului principal din filmul „Veronica”(1973) și din continuarea lui, „Veronica se întoarce” (1973). Este absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu" din București, a cântat la clape în trupa Timpuri Noi și, de foarte mult timp, s-a stabilit în Canada, unde este profesoară de pian.

Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan și Geor și ge Mihăiță și Manuela Hărăbor (pe atunci, și ea o fetiță de 4 anișori) făceau parte din distribuția filmului inspirat din fabulele lui La Fontaine. Eroina principală din Veronica, interpretată magistral, la doar 4 ani, de Lulu Mihăescu, a făcut din mica actriță care a interpretat rolul unei orfane, o vedetă.Zâna cea Bună care era și învățătoarea era intepretată de Margareta Pâslaru, Motanul Dănilă era Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman o interpreta pe Vulpea cea șireată, Smaranda era interpretată de Angela Moldovan, Manuela Hărăbor era unul dintre copiii din orfelinat, iar George Mihăiță era Șoricelul Aurică. Din păcate însă, ca în atâtea alte cazuri de copii actori, cum au fost Macaulay Culkin din seria „Singur acasă” sau, pe vremuri, Shirley Temple, și Lulu Mihăescu a rămas actrița unui singur rol, pe care l-a jucat în două filme, „Veronica” și „Veronica se întoarce”.

Preadolescentă fiind, mai apărut apoi în alte trei filme („Mama”, „Saltimbancii” si „Un saltimbanc la Polul Nord”) în perioada 1976-1982, toate în regia aceleiași Elisabetei Bostan, cea care o descoperise.

Brusc, după aceea, a luat decizia de a se retrage din lumea cinematografică. O vreme, la începutul anilor *90, a cântat la clape în formația Timpuri Noi. Însă, în 1996, a plecat definitiv din țară. Acum, trăiește în Vancouver, Canada, unde este profesoară de pian, și-a întemeiat o familie (e căsătorită tot cu un român, iar acum se numește Luminița Petre) și are o fiică - Ana - în vârstă de 32 de ani. 

 
Silviu Leahu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro