În ultima vreme, circulă o vorbă prin popor: „Doamne ferește să faci Covid că ajungi la spital și sigur iei ceva nasol de acolo!”. Din păcate, pare cât se poate de adevărat. Multe dintre spitalele din România sunt vechi și infestate de o mulțime de bacterii, viruși, stafilococi etc., care nu mai pot dispărea indiferent câtă curățenie și dezinfecție s-ar face (Hexifarma știe de ce!). 

Unii specialiști merg până acolo încât spun că, la modul ideal, aceste clădiri ar trebui dărâmate, locul pârjolit și abia apoi construite de la zero instituții spitalicești moderne în care să nu te temi în halul ăsta de posibilitatea de a te alege cu o infecție nosocomială!

Desigur, acum, în condiții de pandemie, ideea este efectiv imposibil de aplicat.

Dar teama aceasta îngrozitoare rămâne, mai ales că amintirea celor petrecute cu victimele de la Colectiv nu poate fi ștearsă în vreun fel. De altfel, un studiu făcut recent de Coaliția România Sănătoasă arată, deloc întâmplător, că 7 români din 10 se tem mult mai mult de spitalizarea propriu-zisă decât de virusul care continuă să ne terorizeze.

Virusul probabil va dispărea într-un interval oarecare. Spitalele noastre nu vor fi dărâmate prea curând, totuși.
 
Silviu Leahu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro