Două dintre cele mai iubite destinații turistice de români nu vor fi deschise pentru vacanțe până în luna august, acesta fiind cel mai optimist termen pentru redeschidere. Ministrul Turismului Insulelor Baleare, Iago Negueruela a făcut anunțul la începutul săptămânii, iar măsura include toate cele 4 insule: Mallorca, Ibiza, Menorca si Formentera.

În cazul în care cel mai optimist scenariu se dovedește valabil, din august vor fi primiți turiști care să acopere maxim 25% din capacitatea obișnuită de cazare.

Cu toate acestea, cetățeni din anumite țări vor avea în continuare interdicție de a intra în Insulele Baleare, ministrul Iago nominalizând aici ca exemplu Anglia. Măsura se va aplica chiar dacă anul trecut din totalul de 13,6 milioane de turiști care și-au petrecut vacanțele în cele patru insule, peste o treime au fost cetățeni din Marea Britanie. Guvernul Insulelor Baleare își va asuma astfel o pierdere estimată la 9,2 miliarde de euro.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro