Oxygen Events organizează live, online, pe data de 11 noiembrie o nouă ediție a conferinței "Serviciile financiar-bancare digitale & Cybersecurity". În cadrul evenimentului, ne-am propus să discutăm despre noile servicii financiar - bancare și multiplele provocări impuse de pandemie, despre orientările și noile aplicații care vin în comunitatea financiar - bancară.

Vom discuta în exclusivitate despre transformarea digitală, noile tehnologii, minimizarea fraudelor, îmbunătățirea securității cibernetice, gestionarea relațiilor cu clienții, reziliența cibernetică și protecția infrastructurilor critice naționale. Vă invităm la acest eveniment organizat cu spijinul ARB, Huawei Technologies, Banca Transilvania, Transfond, ANSSI, cert.ro si ACJSFB.

Participarea linkul de conectare: You are invited to a Zoom webinar. When: Nov 11, 2020 12:00 PM Bucharest Topic: Serviciile Financiar Bancare Digitale & Cybersecurity Register in advance for this webinar: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_zqCg2Km-TwSPjFO4gCRLbQ
After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

Evenimentul va fi structurat pe 2 sesiuni:

- Serviciile financiar - bancare digitale azi și post Covid19, despre digitalizarea necesară a sectorului financiar-bancar, între provocări și oportunități, despre cum stăm și ce urmează în transformarea industriei financiare locale către “data driven economy” și Cybersecurity

- Tendințe, previziuni și necesități și ce aduce viitorul în materie de securitate cibernetică a serviciilor bancare, despre ce provocări aduce Banking 4.0 și câtă încredere putem genera cu Zero Trust.

Moderatori: Rodica Tuchilă, director executiv ARB, Adrian Locusteanu, vicepreședinte Gemini Solutions, Toma Cîmpeanu, președinte ANSSI. O discuție liberă despre ecosistemul financiar și securitatea banilor noștri în viitor: Banking 4.0 (Zero) Trust - tendințe, previziuni și necesități privind securitatea cibernetică a serviciilor financiare.

Unde suntem acum și încotro ne indreptăm? Un punct de vedere al unui specialist în securitate cibernetică, Sergiu Zaharia, Cyber Security Officer, Huawei Technology România: “Securitatea cibernetică a evoluat în ultimele două decenii pe o sinusoidă de tip duplex a încrederii care, pe de o parte, a dus la segmentarea pe multiple planuri a infrastructurilor și serviciilor digitale până la “Zero Trust”, și pe de altă parte, la cooperarea accentuată a experților de pe lanțul de aprovizionare sau din organizații concurente pentru reducerea riscurilor inerente tehnologiilor inovatoare.”

Ecosistemul bancar se schimbă. Abordarea monolitică este tot mai atacată și apar concurenți din zone diverse. Acest lucru ar putea deveni un razboi sau o oportunitate extraordinară cu noi parteneriate. Comisia Europeană a publicat recent pachetul privind finanțele digitale - Digital Finance Package, care include strategia privind finanțele digitale și strategia privind plățile de retail, precum și propuneri legislative privind criptoactivele și reziliența digitală. 

Aderarea la schema de plată SCT Inst ar putea deveni obligatorie la nivel european, în perioada imediat următoare.

În acest context, TRANSFOND, a furnizat deja comunității bancare un sistem de plăți instant și a demarat un program de dezvoltare a unui ecosistem în jurul acestui nou serviciu.  Invitați: Dragoș Preda, Secretar de stat pentru Comunicații MTIC, Dan Cîmpean director general cert.ro , Radu Ghețea, președinte de onoare ARB & președinte CA Libra Internet Bank, Călin Rangu, director ASF, Valentin Vancea, COO Patria Bank, Ruxandra Avram, director BNR, Eugen Valeriu Popa, vicepreședinte Strategikon, Ionel Dumitru, consilier director general Transfond, Cosmin Cosma, CEO Finqware, Dan Moldovan, Open Innovation Manager Banca Transilvania, Sergiu Zaharia, Cyber Security Officer Huawei România, Cătălin Patrașcu, Cybersecurity Architect NTT Data România, Andrea Allocco, General Manager of Technology Reply SRL, part of Reply Group, Cristian Mustață, Director Executiv Adjunct BCR, Alexandru Dobrev, șef serviciu monitorizarea infrastructurilor pieței financiare BNR, Alex Iosif, CSM Typing DNA.

Despre inițiative cât și despre preocupări actuale la nivelul industriei financiar - bancare cu privire la digitalizare, inovație, securitate și reziliența cibernetică puteți afla mai multe participând la Conferința organizată de Oxygen Events. https://forms.gle/zfKAWCsovrDvQ2cD7

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro