Ministerul Sănătății a anunțat că primele tranșe din vaccinul împotriva Coronavirus vor ajunge în România în luna Ianuarie și se va începe cu vaccinarea unui procent de aproximativ 4,5% din populație. Nu este clar cum va fi ţinut şi transportat vaccinul, care are nevoie de condiţii speciale de manevrare, la temperatura recomandată de minus 80 de grade Celsius, respectiv minus 90 de grade Celsius.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat: ,,Se începe cu personalul medical, personalul din prima linie." Populația generală va fi vaccinată în ultima etapă.

Producătorul farmaceutic Pfizer a anunţat că vaccinul, aflat acum în teste, este eficient în 90% din cazuri.

Testele s-au desfășurat cu peste 43 de mii de voluntari cărora li s-au administrat fie două doze de vaccin, fie aşa-numitul placebo - o substanţă cu aspect similar, dar fără niciun efect farmaceutic.

Rezultatele au fost favorabile: în rândurile celor care au primit vaccinul real infecţia a apărut la mai puţin de 10% subiecţi în timp ce peste 90% dintre cazurile confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 s-au dezvoltat la cei care au primit substanţa placebo.

Ministerul Sănătății a emis deja către clinici și spitale din toată țara o informare cu privire la începerea vaccinării și le-a solicitat liste cu personalul medical. De asemenea, personalului medical i s-a solicitat să-și exprime în scris acordul sau refuzul pentru vaccinare. Termenul limită este de 16.11.2020.

Ministerul Sanatatii 2a
pana la 16.11 2

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro