Având în vedere situația critică a sistemului sanitar din România, în această perioadă, dar și faptul ca cei infectați cu Coronavirus, care sunt asimptomatici pot sta acasă, medicul Virgul Musta explică foarte clar, care sunt simptomele care ar trebui să previnte un semnal de alarmă pentru a merge urgent la spital:

* pot rămâne acasă: pacienții care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului. Acestea sunt forme ușoare când pacienții pot rămâne acasă, a explicat medicul Musta.

* ar fi bine să meargă la spital: pacienții care au semne de infecție de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, pentru că acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcție și de locurile în spital, a mai spus Virgil Musta.

Medicul a făcut și alte precizări la Digi24:

"La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutățește, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze. Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare și să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigații biologice conform unui protocol, investigații imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport.

Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezintă pentru evaluare direcționăm spre spitalele suport. Singura posibilitate de a determina cât de gravă este problema respiratorie este determinarea saturației oxigenului. Dacă pacientul are o saturație scăzută, trebuie făcute investigații biologice" a mai spus Virgil Musta.

Sursa foto: Știrile Pro TV

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro