Contractul pentru un proiect feroviar de 573 milioane EUR (fără TVA) în România a fost semnat de AKTOR, în calitate de lider (60%) al unui consorțiu cu ALSTOM (20%) și ARCADA (20%).

Compania de construcții Aktor este una dintre cele mai mari din Grecia, membră a Grupului Ellaktor. Semnarea contractului a avut loc Marți, 22 septembrie, la București, între directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate din România (CFR) dl. Ioan Pintea și directorul general al AKTOR dl Alexandros Exarchou, într-o ceremonie la care a participat Prim- Ministrul României, domnul Ludovic Orban, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode, directorul regional AKTOR, domnul Paris Kallitsantsis și reprezentanți ai consorțiului.

Este vizată modernizarea și reabilitarea secțiunii „Apata - Cata” a liniei de cale ferată „Brașov - Simeria”, care face parte din Coridorul European de Transport Rin - Dunăre. Proiectul prevede executarea unei game largi de lucrări feroviare pentru modernizarea liniei deja electrificate la nivel de infrastructură și suprastructură, incluzând noi lucrări de construcție (poduri feroviare, tuneluri și canalizare).

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro