De Joi, 24 septembrie 2020, plățile pentru permisele de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online la Ghișeul.ro. Plățile pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatul de înmatriculare, realizate atât de persoanele fizice cât și de persoanele juridice, pot fi achitate prin Ghișeul.ro în mod rapid, sigur, fără cozi sau comisioane.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Adăugarea noilor servicii reprezintă rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Pe Ghișeul.ro fost integrate peste 50 de noi tipuri de servicii publice.

„Accesibilitatea este un factor esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acționăm împreună. Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click- uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro