Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România a declarat în urmă cu o săptămână că pentru copii noul Coronavirus nu reprezintă un pericol. Informația a liniștit oarecum părinții, în pragul începerii noului an școlar.

Iată declarația: "Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte uşoare de boală, iar nevoia de a fi tratat în spital pentru un copil şcolar este extrem de redusă, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contractează boala şi este un studiu în acest sens desfăşurat în Marea Britanie", a susţinut Rafila, la  o emisiune difuzată la Digi 24.

Însă, în cadrul emisiunii realizate de Marius Tucă Marți seară - Marius Tucă Show, Prof. Streinu Cercel face o dezvăluire surprinzătoare: că 21 de copii sunt internați în prezent doar în secția ATI a spitalului pe care îl conduce.

Marius Tucă: Aveţi copii cu coronavirus internaţi pe secţia de ATI?

Streinu Cercel: Sunt 21 de copii internaţi astăzi.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro