Cu mai bine de trei decenii în urmă, frumoasa actriță Manuela Hărăbor (Simina din „Pădureanca”), după ce se măritase și divorțase la 21 de ani, a avut o scurtă relație cu Dan Chișu, de pe urma căreia susținea că a apărut fiul ei, Andrei, cu mari probleme de sănătate. S-a dedicat, apoi, îngrijirii acestuia și i-a fost greu să mai aibe alte relații, chiar dacă a mai fost căsătorită o dată cu un om de afaceri. Dar, în 2012, a început, totuși, o legătură cu un coleg de scenă, un actor care a dispărut recent dintre noi....


A pierit, înaintea Anului Nou, fostul partener al Manuelei Hărăbor, actorul Rareș Ioan Stoica, originar din Iași, în vârstă de doar 54 de ani. . Anunțul a fost făcut de Teatrul Nottara, pe scena căruia Stoica a jucat vreme îndelungată, timp de peste 25 de ani. Rareş Stoica a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti în anul 1993, specializarea actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Imediat după absolvire, a fost cooptat în trupa Teatrului Nottara, în care strălucea mentorul său.

Aici a jucat în spectacole importante precum: „Avarul” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (1993); „Underground”, adaptare după piesa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia: Alexandru Repan (1993); „Beckett” de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); „Laurii domnului Schultz” de Jean-Noël Fenwick, regia: Mircea Cornişteanu (1996); „Moştenirea lui Cadâr”, regia: Tania Filip (1999); „Orfanul Zhao”, regia: Alexandru Dabija (2000); „Soţul păcălit” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (2000); „Minciuna din mine” de Sam Shepard, regia: Ada Lupu (2002); „Vino la pod, iubita mea” de K. Gabor, regia: Alexandru Repan (2002); „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, regia: Claudiu Goga (2004); „Jocul dragostei şi al morţii” de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); „Petrecere într-un pian cu coadă” de Mihai Ispirescu, regia: Alexandru Repan (2005); „Antigona” de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2008); „Clipe de viaţă” de William Saroyan, regia: Cristian Dumitru (2010) etc.

Manuela Harabor a mai fost casatorita in 1989 timp de 5 luni cu operatorul Dan Alexandru, iar in 1995 s-a maritat cu omul de afaceri israeliano-american Soli Shaltiel, divorțând de acesta in 2012. Manuela Hărăbor și Rareș Stoica au fost împreună din 2012, timp de patru ani, și chiar au existat zvonuri că s-ar fi căsătorit (în iunie 2012), asta deși Manuela nu a confirmat oficial. După ce prima căsnicie s-a încheiat în același an în care a și început, și după alte două relații cu final nefericit, Manuela Hărăbor trăia atunci o nouă poveste de iubire, care îi dădea mari speranțe pentru viitor. „Mi-aş fi dorit să am o căsnicie care să dureze toată viaţa. (…) Mă ştiam cu fostul meu bărbat de la 18 ani, m-am căsătorit la 21 de ani şi tot la 21 am şi divorţat. A fost un capriciu, am vrut să plec de acasă, să fiu independentă. Independentă din punct de vedere financiar eram, că deja făceam filme şi aveam banii mei, dar nu mai voiam să stau cu mama. Şi ce variantă aveam? Să mă mărit!”, mărturisea actrița, potrivit Okmagazine.ro.

Chestionată cu privire la relația dintre băiatul acesteia (care acum are 33 de ani și necesită în continuare îngrijire permanentă) și partenerii de viață, Manuela a povestit că fiul său i-a acceptat fără probleme pe cei cu care ea și-a petrecut o parte din viață, ba dimpotrivă, a manifestat afecțiune față de ei. „Atunci când mă vedea pe mine cu unul dintre partenerii mei, venea să ne îmbrăţişăm toţi trei. Nu le-a dus dorul niciunuia dintre ei, dar, pentru că simţea că mama lui avea nişte sentimente anume pentru persoana respectivă, accepta şi se bucura”, a punctat aceasta.

Fostul soț al Manuelei Hărăbor a fost un om dedicat și grijuliu, aspecte reflectate în relația lui cu actrița și fiul acesteia, pe care îl trata ca pe propriul său copil. Cu toate acestea, povestea lor de iubire nu a ținut, așa că s-au despărțit. Înainte de a fi cu Manuela Hărăbor, Rareș Ioan Stoica a fost căsătorit cu actrița Crenguța Hariton, o relație care s-a încheiat printr-un divorț amical în 2002. Totuși, cei doi au rămas în relații bune, mai ales că împărțeau responsabilitatea pentru creșterea unei fetițe.

În iulie 2012, revista Tango - Marea Dragoste consemna: „Cununia religioasa a avut loc la Biserica Bucur, iar petrecerea de nunta, imediat dupa cununie, la restaurantul hotelului Marshal. Nasii cuplului au fost actorii Bogdan si Clara Voda, cei care, de altfel, i l-au prezentat Manuelei pe Rares, pecetluind astfel o poveste de iubire cu noroc. Mireasa a purtat o rochie alba, foarte eleganta, cumparata din Spania in cea mai recenta excursie facuta de indragostiti la Barcelona. Au fost in jur de 50 de nuntasi (intre care Magda Catone si Chris Simion), iar atmosfera petrecerii a fost foarte eleganta si intima”. 

Suflet sensibil, Rareș Stoica scria la un moment dat: „Iubesc femeile pentru ca m-au invatat sa gust din suferinta si m-au ajutat in acelasi timp sa o depasesc…Pentru ca stiu sa se bucure mai mult decat noi, barbatii, de darul lacrimilor. Si nu in ultimul rand, pentru ca am o fata care va deveni in curand femeie. Dupa o lunga perioada de spitalizare, ma intorceam in sfarsit acasa. Eram obosit si moralul era sub nivelul marii. Boala a venit dupa despartirea de o fata. In perioada in care am fost internat, m-am gandit zi si noapte la ea. Stiam ca nu va mai fi nimic intre noi si ma hraneam cu mustrari de constiinta.

Cand am ajuns acasa, in usa era un biletel. Era de la ea. “Vine primavara, actorule! Zambeste!” – e cel mai frumos mesaj scris pe care l-am primit in viata. Atat de viu, in simplitatea lui… Mesajul asta m-a ajutat mai mult decat injectiile cu antibiotice. Eram anuntat ca nu sunt singur. Am intrat in casa si m-am bucurat de lumina zilei. O lumina pe care ea, fosta iubita, m-a ajutat sa o redescopar”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro