A trecut de cincizeci de ani dar arată, în continuare, superb! Anca Țurcașiu rămâne aceeași femeie fascinantă, care bântuie imaginația bărbaților din România... și nu de ieri, de azi! Are o mulțime de activități artistice dar își și întreține silueta mulțumitor, apelând cu multă discreție la tratamentele și intervențiile estetice. ( A exclus însă carnea din meniu. Din vara anului 1990 e ovo-lacto-vegetariană.) Și, totuși, de ce o asemenea vedetă a avut asemenea dezamăgiri în biografia ei sentimentală? De neînțeles...


Anca Țurcașiu s-a născut pe 8 mai 1970, la București și a debutat - cine își mai aduce aminte acum? - la 14 ani în filmul „De dragul tău, Anca!”, în regia Cristianei Nicolae, apărând ulterior în filme ca „Miss Litoral” (1991) sau „Mamaia” (2013). Artista din generaţia lui Temişan, a lui Adrian Enache sau a Oanei Sârbu a devenit cântăreaţă, deşi spune adeseori că nu şi-a dorit niciodată acest lucru. Într-un interviu de acum zece ani pentru Evenimentul Zilei, mărturisea pur și simplu: „N-am vrut să fac muzică, am ales teatrul. Am mers la cursurile lui Petrică Gheorghiu. Se întâmpla pe la 15 ani. Aşa am ajuns să fac Şcoala Populară de Artă, oarecum împinsă cu forţa, între ghilimelele de rigoare, de mama mea, care m-a înscris și la cursurile de muzică. După care, pe la 16 ani am apărut la festivalurile de la Mamaia, trimisă de ei, de la şcoală, dar eu nu mi-am dorit vreodată să cânt. (...). Nu ăsta a fost visul meu, eu am vrut să joc teatru şi atât”.

Apoi, foarte devreme, a ajuns și peste hotare: „Am plecat în `89, am reprezentat România la zilele culturii ruseşti: eu, Holograf, Cotabiţă şi Pocorschi. Cred că a fost prima ieşire cu avionul. Şi am avut un turneu foarte interesant, eu însoţită de 14 bărbaţi. Mi se spunea Contesa Walewska. Îmi cărau până şi poşetuţa. Şi ne-am distrat, pentru că nu venea autocarul cu scule pe unde mergeam, pe la Yalta, Kiev. N-am dat niciun concert, dar am luat toţi banii. Mi-am luat tot felul de lucruri, cizme, bijuterii. Ne-au dat atât de mulţi bani, încât n-aveam ce să facem cu ei...”.

Prima ei mare iubire, extrem de mediatizată, în tinerețe, a fost Gheorghe Gheorghiu, dar s-a stins la fel de repede cum s-a și aprins cândva: „Am rămas în relaţii ok. Ne vorbim la telefon, ne întâlnim în spectacole – "ce mai faci", "ce mai face copilul tău". Ne salutăm. A fost o bucăţică din viaţa mea. A fost demult, demult., tare demult...”. Acum, Gheorghe Gheorghiu s-a stabilit în America, prin căsătoria cu o româncă bpgată, patroană de restaurant în New York.

Coincidență, și Anca Țurcașiu a crezut mult timp că și-a găsit iubirea în America. „Pe soțul meu l-am cunoscut în America, într-un turneu. El locuia acolo de vreo opt ani şi a venit după mine, în România. Ne-am îndrăgostit. (...) Faxurile erau la modă în urmă cu 15 ani. Era o modalitate mai rapidă de a ajunge cuvintele de dragoste decât prin poştă. Eu aveam fax acasă şi el de la birou. Ne scriam aproape în fiecare zi. Am mai păstrat câteva, sunt pe undeva prin casă”.

Anca Ţurcaşiu şi Cristian Georgescu s-au cunoscut în SUA, pe când artista se afla într-un turneu alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel. Relaţia lor a început la scurt timp după ce cântăreaţa s-a despărţit de Gheorghe Gheorghiu, cu care a avut o relaţie de patru ani. În anul 1998 cei doi s-au căsătorit, iar petrecerea a avut loc în Paradisul Verde, de la Corbeanca. Naşii de cununie ai celor doi au fost soţii Ţânţăreanu, Cristian şi Manuela.

„Nu mi-am pus niciodată problema să mă mut în America şi aş putea spune că nici nu m-a interesat. Şi soţul şi fiul meu sunt cetăţeni americani. Eu, dacă îmi depuneam actele din prima zi a căsătoriei, aveam cetăţenie americană în 5 ani. America e o ţară în care, dacă rămâi, devii whorkaholic. Nu ştiu dacă te mai poţi bucura de ce-ţi poate oferi ea, ca ţară. Şi ce era să fac acolo la 30 şi de ani? Mă băga pe mine în seama cineva, să mă cheme la castinguri, să merg pe Broadway? Oare? Dar cine ştie?

M-am gândit că e târziu pentru mine, or să mă angajeze într-un magazin, să vând nu ştiu ce, nu cred că aş fi putut, după atâţi ani de bucurie a scenei. Mie îmi place România, eu chiar iubesc ţara asta. Trăiesc foarte bine în blocul meu, în apartamentul cu trei camere. Am tot ce-mi trebuie. (...) Eu sunt tot timpul îndrăgostită. Şi ai să râzi, dar şi acum sunt îndrăgostită. De soţul meu, e aşa de drăguţ. Noi ne redescoperim din când în când. Chiar pe bune, sincer, ne pupăm, ne dăm telefoane, ne întrebăm "Ce faci, nu mai vii o dată acasă", chiar ne e drag unul de celăltalt....”.

Din nefericire, acest tablou idilic s-a prăbușit în urmă cu câțiva ani, Ba, chiar, se poate spune, s-a făcut efectiv țăndări. Anca Țurcașiu a trecut în urmă cu trei ani, în 2020, printr-un divorț dureros. Timp de 23 de ani, ea a fost căsătorită cu medicul stomatolog Cristian Georgescu, cu care are și un copil, pe Radu, care între timp și-a întemeiat propria sa familie. Dar soțul a părăsit-o pentru o veche prietenă. Mai mult decât atât, după numai un an de zile de la despărțirea de Anca, acesta a cerut-o de soție pe cea care a constituit motivul divorțului. Și ea a acceptat!

„Am divorţat! Am divorţat de bărbatul pe care l-am ales să-mi fie sprijin! Suflet pereche! În braţele căruia am crezut că voi îmbătrâni! Dar viaţa îţi oferă lecţii de învăţat! Ne naştem să primim lecţii! Merg mai departe cu fruntea sus, convinsă că sunt iubită de Dumnezeu”. În podcast-ul moderat de medicul Adina Alberts, vedeta a dezvăluit care este cel mai mare regret al său din timpul mariajului. Anca Țurcașiu susține că timp de mai bine de două decenii, s-a pus pe locul doi. Ea a mărturisit că a învățat să aibă grijă de ea abia după ce a devenit o femeie singură, până atunci, prioritățile sa fiind casa și familia. „Nu am avut grijă de mine! Până la divorț, eu nu am avut grijă de mine. Eu am fost căsătorită timp de 23 de ani. Nu am avut grijă decât de ei, de soț și de băiat. M-am lăsat întotdeauna pe ultimul loc și îmi pare rău, este singurul meu regret, pentru că nu am avut grijă de mine. Munceam îngrozitor de mult, veneam acasă noaptea, găteam, căram, alergam, ziceai că sunt nebună, pentru că eu voiam să le fac pe toate”, a spus Anca Țurcașiu, citată de Click.ro.

Altfel, Anca Țurcașiu a mărturisit că acum este o persoană complet schimbată. „Eu sunt acum 80% altă persoană. M-am mobilizat dintr-o cădere gravă cu ajutorul oamenilor din preajmă. Vreau să trag un semnal de alarmă pentru femeile care sunt în situația în care am fost eu. Să strige după ajutor, pentru că nici nu o să realizeze cum Dumnezeu o să le întindă toate mâinile, toate pârghiile posibile, ca să te agăți de absolut orice și să te ridici”.

Preocuparea pentru întreținerea frumuseții ei cu totul speciale nu a dispărut nici după divorț: „„Nu mai consum apă din comerț. Beau o apă specială care se diferențiază toate celelalte. Este apa kangen. O apă ionizată alcalină, care filtrează clorul și multe alte impurități. O beau, mă spăl cu ea, îmi spăl și fructele și legumele, și gătesc cu ea”, a mărturisit Anca Țurcașiu, potrivit Click.ro. Artista a dezvăluit, de curând, că reușește să să se mențină în formă fiind foarte atentă la alimentație. Ea a recunoscut, însă, că mult timp a fost obsedată de cântar. „Am avut obsesia cântarului toată viaţa mea, niciodată nu mi s-a părut să sunt suficient de slabă. Am făcut atletism de performanţă în copilărie şi mi-aş fi dorit, din durdulia de fetiţă care eram, să devin atleta perfectă, cu picioare subţiri şi cu muşchii evidenţiaţi. Balerinele şi atletele mi se par femeile perfecte. Obsesia pe care am avut-o toată viaţa, născută fiind din doi părinţi destul de graşi, care au mâncat enorm, m-a determinat să mă urc pe cântar mai mult decât era necesar. Iar într-o zi, l-am aruncat din casă, pentru că mi-am dat seama că este foarte grav. Acum mi s-a mai întâmplat un lucu minunat, am ajuns la greutatea din adolescenţă, 57 de kilograme, la 1,72 cm”.

Dar nu totul e roz în existența ei! Chiar dacă au trecut trei ani de când a anunțat că a divorțat, relația dintre Anca Țurcașiu și fostul soț nu pare să fie tocmai bună, întrucât aceasta l-a chemat în judecată pentru partaj. Potrivit Cancan, cântăreața l-ar fi dat l-ar fi dat în judecată pe Cristian Georgescu, după ce instanța ar fi decis că artista trebuie să plătească 6.000 de euro, bani pe care artista susține că nu-i are. Cei doi au ajuns în această situație după ce nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește împărțirea bunurilor pe care le-au dobândit în timpul căsniciei. Anca Țurcașiu trebuie să achite taxa de timbru, adică 6.000 de euro, bani pe care susține că nu îi are, deoarece nu dispune de un venit constant. Mai mult de atât, artista ar fi făcut și o cerere pentru a fi scutită de la plata taxei, însă instanța ar fi respins-o, motivând că aceasta are, totuși, venituri, iar pe deasupra deține și câteva imobile.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro