Deși i-au fost atribuite - ca oricărei vedete, de fapt - mai multe aventuri sentimentale, inclusiv cu Lavinia Pârva, actuala soție a lui Ștefan Bănică Jr., Marcel Pavel a știut să rămână fidel marii sale iubiri, de mai bine de trei decenii. Cântărețul este căsătorit cu Violeta Șmîșleaeva. Soția sa a fost balerină la Teatrul Bolșoi din Moscova, fiind originară din Rusia.

Cuplul are trei copii: Sasha, 22 de ani, Richard, 24 de ani și o fetiță, Ioana Iuvenalia, 8 ani. Artistul și-a cunoscut soția în 1992. Nu a fost dragoste la prima vedere din partea frumoasei balerine rusoaice, dar Marcel Pavel a fost un bărbat perseverent şi a reuşit, în cele din urmă, să-i pătrundă în suflet. În același timp, el a reușit o performanță rară, aceea de a nu-și expune soția speculațiilor presei!

După prima întâlnire, Violeta Șmîșleaeva, mai tânără cu 14 ani ca viitorul ei soț, s-a întors în Rusia, acolo unde era balerina a Teatrului Bolșoi. „Am plecat în Rusia, iar Marcel mă suna zilnic să mă întrebe dacă mă întorc. În cele din urmă, m-a convins şi de atunci a început viaţa mea aici. Iniţial, părinţii mei s-au supărat, le-a fost greu că am plecat aşa departe de ţară, dar apoi au devenit înţelegători. Au avut încredere în mine şi m-au lasat să-mi aleg destinul”, a mai povestit ea.

„Eu am putut să rămân discret, se împlinesc trei decenii de căsnicie cu soția mea, nu am avut incidente majore. Nu pot să spun că e numai fericire, mai avem și contradicții. Câteodată mai apar, nu vreau să fiu ipocrit. Nu apar la televizor cu întâmplări din familia mea sau din casa mea. Să aduc intimitatea familiei mele așa, nu mi-ar face mie bine”, povestea Marcel Pavel.

Lavinia Pârva, un faimos manechin cu ani în urmă și, totodată, fostă componentă a trupei Spicy, este soția de acum a lui Ștefan Bănică. Cântărețul Marcel Pavel a dat, recent, o interesantă declarație despre cea cu care a colaborat de-a lungul anilor. În urmă cu câțiva ani, au existat chiar niște  zvonuri conform cărora ei ar fi avut o idilă.

Marcel Pavel a vorbit despre soția lui Ștefan Bănică Jr. El a spus că are o relație de colegialitate cu Lavinia Pîrva. Dar, în același timp, cântărețul a admis că asocierea cu Lavinia Pîrva i-a adus mare succes. „Când am auzit, nu m-a mirat deloc, eu fiind mai tot timpul în preajma lui…”, a spus, la rândul ei, la vremea respectivă artista.

Marcel Pavel nu s-a sfiit să recunoască că soția lui Bănică e o femeie foarte frumoasă, ale cărei pictoriale de altădată au înflăcărat imaginația multor bărbați. „Am apărut şi cu Monica Anghel şi cu Nico, cu Sanda Ladoşi. Am fost cuplat de către presă şi cu Luminiţa Anghel, iar fata aceasta, Lavinia Pârva, a cântat alături de mine vreo patru ani. E o fată frumoasă, de nota zece, jos pălăria! La noi a fost altă conjunctură, eram la aceeaşi casă de producţie. Eu chiar repetam. Aşa mi-a crescut şi mie cota! Mamă, Marcel Pavel cu o gagică bună!”, a explicat artistul, în timpul filmărilor emisiunii „Conferința de presă’, conform Click. Marcel Pavel a vorbit și despre relația Laviniei Pârva cu Ștefan Bănică Jr. „E treaba lor, sunt frumoși amândoi”, a spus acesta.

Marcel Pavel s-a născut pe 4 decembrie 1959, în satul Independența, din județul Galați, dar a crescut și copilărit la Câmpulung Muscel, unde familia lui s-a mutat pe când avea doar trei ani. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl fiind violonist – o parte din educația muzicală primind-o de la acesta. Frații săi sunt de asemenea instrumentiști: Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit în Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianistă și solistă vocală. Bunicul a fost un rapsod popular cunoscut și îndrăgit: Ion Taraș. Deși mama nu a fost niciodată direct implicată în muzică, Marcel Pavel consideră că îi datorează totul mamei sale.

Marcel și-a arătat pasiunea pentru muzică la vârsta de trei ani, când a început să bată la tobe. A început studiile muzicale la șase ani, în grupa mare, înscriindu-se la Școala de Muzică și Arte Plastice din Câmpulung Muscel (judeșul Argeș), la violoncel și pian – auxiliar. Și astăzi, Marcel Pavel își amintește cu mare plăcere și mândrie de orașul Câmpulung Muscel unde și-a petrecut copilăria și a început activitatea artistică. A urmat Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești, studiind în paralel în particular percuția, iubind foarte mult stilurile de muzică rock și jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Națională de Muzică București)-secția Canto clasic.

Marcel Pavel este un cunoscut  compozitor și poliinstrumentist, stăpânind chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și percuția. Începând din anul 1981 a susținut nenumărate turnee în străinătate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franța (Paris), Elveția (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova. În urma experienței căpătate de-a lungul acestor ani, în vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel național lansându-se cu melodia „Frumoasa Mea" compusă de Ovidiu Komornik. Despre "Frumoasa Mea" artistul spune că speră să rămână mult timp în inima românilor.

Albumul "Frumoasa Mea" a fost vândut în 250.000 de exemplare, fapt pentru care i s-a acordat Discul de Platină. A colaborat cu numeroase personalități din show-biz-ul românesc și internațional – Monica Anghel, Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurențiu Cazan, Elena Cârstea, Costi Ioniță, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordăchescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (în concert la Chișinău, în 2006), Smokie (în concert, la Craiova, 40000 de spectatori, 3 iunie 2007) precum și cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusă de Iosif Prunner și Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. A fost membru al formației "Riff" și în anul 1981 a efectuat un turneu de șase luni împreună cu formația Semnal M.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro