Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a aprobat de urgență cel mai ieftin test pentru depistarea Coronavirusului produs de Laboratoarele Abbott, denumit BinaxNOW COVID-19 Ag Card.

Testul funcționează după o tehnologie asemănătoare unui test de sarcină. Rezultatul testului apare în numai 15 minute. Este pe baza de antigen.

Noul test rapid costă doar 5 dolari, poate fi făcut oriunde şi are dimensiunea unui card de credit.

FDA a aprobat rapid produsul din cauza cererii ridicate pentru teste Covid-19, la nivel internațional, potrivit Wall Street Journal.  Reprezentanții de la Laboratoarele Abbott au comunicat public că în luna septembrie a acestui an doresc să trimită zeci de milioane de teste pe piața internațională, iar în luna Octombrie intențiile sunt ca producţia va ajunge la 50 de milioane.

Testul poate fi efectuat ușor de oricine, cu o mică picătură de sânge, fără instrumentație, folosind tehnologia dovedită a fluxului lateral, cu o sensibilitate demonstrată de 97,1% și specificitate de 98,5% în studiul clinic, conform comunicării oficiale Abbott.

Abbott va oferi o aplicație telefonică complementară gratuită, care le permite oamenilor să afișeze rezultatele testelor BinaxNOW la cererea organizațiilor în care oamenii se adună, cum ar fi locurile de muncă și școlile.

Vestea este foarte bună, având în vedere costul ridicat al unui test realizat în prezent la cerere, care variază între 400 și 600 lei. Noile teste, extrem de ieftine, vor putea fi utilizate de companii și școli, pentru depistarea cazurilor și prevenirea focarelor.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro