La un moment dat, arădeanul care semăna tulburător cu atacantul argentinian Kempes, devenise cel mai popular vocalist de hard rock și heavy metal din România. A urmat, însă, în 1995, un grav accident de motocicletă, apoi emigrarea în celălalt capăt al lumii și părea că, astfel, s-a frânt o carieră de mare succes. Dar Kempes s-a reîntors în țară și a luat-o de la capăt, chiar dacă, în urmă cu câțiva ani, iar a pățit-o cu „motorul”...

Ovidiu Ioncu „Kempes" (născut pe 18 august 1966, la Arad) este  fostul vocalist al formațiilor Cargo și Rezident EX. În 1988, Ovidiu Ioncu este cooptat în Cargo de la trupa Capricorn din Arad, în locul lui Leo Iorga. Porecla „Kempes" i s-a dat datorită pasiunii sale pentru fotbalul  (el însuși descurcându-se bine cu balonul rotund!) și, evident, a asemănării izbitoare cu fotbalistul argentinian Mario Kempes. Pe 28 martie 2015 a lansat albumul „Regăsire" cu noua lui formație denumită, de asemenea, Kempes, ca și supranumele artistului.

În 1995, la puțină vreme după lansarea albumului „Destin” cu trupa Cargo, Kempes are un accident de motocicletă, în care este rănit grav, după ce s-a lovit violent de un stâlp. A urmat un concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalentă în care alături de Cargo au cântat Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, A.G. Weinberger, Mircea Nedelcu și alte vedete ale scenei muzicale autohtone

În 2003, după 15 ani de cântat cu formația Cargo, Ovidiu Ioncu „Kempes” emigrează în Australia, stabilindu-se o vreme în Queensland, la Brisbane. A avut doi copii cu fosta soție Simona Gheorghiu, pe când se afla în Australia, Yasmine Dianne și Arriel. La începutul lui 2012, Ovidiu Ioncu revine în România, fiind implicat într-un nou proiect: Rezident EX, alături de care cântă doi ani, susținând o serie de concerte. Formația lansează în 2013 albumul „Alpha”.

Pe 23 noiembrie 2013, Ovidiu Ioncu anunță plecarea de la Rezident EX și înființarea formației Kempes, alături de instrumentiștii formației Gothic, cu care a înregistrat albumul „Regăsire", lansat pe 28 martie 2015 printr-un concert la Berăria H din București. Formația susține apoi numeroase concerte în țară și în București.

„Topul personal, în ceea ce privește trupele rock, arată cam așa: Black Sabbath (cu Ronnie James Dio), Judas Priest, WASP, Accept și Led Zeppelin”, spunea Kempes într-un interviu, adăugând: „ Îmi place mult „Phoenix”, cu albumul „Mugur de Fluier”. De asemenea, albume la fel de bune au avut Iris (primul, cu Cristi Minculescu) și Pro Musica (cu Dixie Krauser)”.

...Dar Kempes nu a renunțat niciodată la altă mare pasiune a lui -motocicletele, iar în 2019 a pățit-o iar, când a intrat într-un autoturism al cărui șofer întorsese brusc în trafic, fără să semnalizeze. Urmarea a fost că, la următoarele concerte, a trebuit să apăară pe scemă cu cotul drept în ghips.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro