...Și a fost sărbătoarea vinului românesc! FCVR, ediția a IV-a – Recaș și Timișoara, 22-24 septembrie 2023
Vinul este o ființă vie, care celebrează viața cu tot ce are ea mai frumos. Vinul nu este doar un instrument de socializare, el este chiar definiția prieteniei – dincolo de limbi, cultură, geografie. Vinul este o sărbătoare, este spectacol, este bucurie...

Toate acestea s-au dovedit nu simple aserțiuni filosofico-oenologice, ci realități viabile în zilele Festivalului Cavaleresc al Vinului Românesc, unde aproape 250 de participanți din 8 țări s-au bucurat de vin, de viață, de clipe magice în Capitala culturală a Europei și într-una dintre cele mai frumoase podgorii ale României. De altfel, mesajele de felicitare primite ulterior, inclusiv de la Prof. Alfred Tombor Tintera, Magister Generalis al OEVE, și de la Alan Bryden, președintele FICB, arată că a fost atins cu prisosință principalul scop al manifestărilor organizate de Consulatul România, acela de a face cunoscut vinul românesc sub semnul devizei AMICITIA PER VINUM.

În premieră absolută, în prezența Consului General și a celorlalți distinși membri ai Senatului OEVE, în preambulul festivalului s-a ținut la Recaș și Sărbătoarea Recoltei, în cadrul căreia Fetească Neagră Terra Valachorum a fost declarat Vinul European al anului 2023 printr-o Proclamație festivă. Cu această ocazie, Consiliul Consular a luat decizia să permanentizeze ideea organizării Sărbătorii Recoltei Vinului în deschiderea edițiilor viitoare anuale ale Festivalului Cavaleresc. Vinul bun merită nu doar degustat și savurat, ci și trăit plenar, chiar în vie, ceea ce s-a și întâmplat la Recaș!

...IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI: Vinul este o minune, este Sângele Sfânt, este licoarea din potirul euharistic. Să-l celebrăm zi de zi așa cum se cuvine și să ne pregătim pentru noile lui Sărbători. Numărătoarea inversă pentru ediția 2024 a FCVR a început deja!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro