Românii au avut cândva o artistă care semăna perfect cu superba italiancă Ornella Muti dar cinematografia noastră nu a folosit-o deloc atunci! Nici nu vă imaginați ce rol joacă astăzi această actriță și cum s-a transformat ea! Este personaj în... „Las Fierbinți”! Deși a jucat numeroase alte roluri, lumea o oprește pe stradă și o întreabă dacă este „soacra lui Celentano”! Inclusiv românii care trăiesc în Occident.

„Eram identică Ornella Muti, toată lumea zicea că semăn cu ea. S-a speriat criticul Ecaterina Oproiu când am apărut cu soţul meu, regizorul Anghel Mora, la un film. M-a văzut, a exclamat de uimire şi a întrebat cine sunt. “Soţia mea”, a spus el. Eram leită Ornella, doar că n-aveam ochii albaştri. Sunt oameni care îmbătrânesc frumos şi unii care îmbătrânesc urât. Eu am îmbătrânit urât fizic. Nu am făcut film cât am fost tânără şi frumoasă. Fac acum!”, a declarat Mirela Nicolau pentru Click.ro.

Mirela Nicolau, care a absolvit Institutul de artă Teatrală și Cinematografică (IATC) „I.L. Caragiale” , are acum 66 de ani (este născută pe 1 aprilie 1957), joacă la TES și, mai ales, interpretează rolul soacrei lui Celentano în serialul de televiziune de mare succes „Las Fierbinți”. Ea a mai jucat în „Sabina”, „6 Bullets”, „Miami Bici”, „Gașca”, „S-a furat mireasa”, Popcorn Story”, „Duelul„, ”Chosen” și „With Open Arms”.

A interpretat peste 50 de roluri în teatru, dintre care: Lady Milford (“Intriga si iubire” de Friedrich Schiller), Martha (“Cui i-e frica de Virginia Woolf” de Edward Albee), Zița și Veta (“O noapte furtunoasa”, în două montări diferite), Mița Baston (“D’ale carnavalului“), Efimița (“Conu Leonida față cu reacțiunea” de I. L. Caragiale), o serie de roluri în seriale (“Narcisa sălbatică”, “Gașca”, “Las Fierbinți”) și teatru tv (“Yerma” de Garcia Lorca, “Podul” de D.R. Popescu). Mirela Nicolau (pe care o mai cheamă și Marilena) a pus voce în filmele animate „Ron o ia razna”, „Suflet” și „Moana”. În „Ron” este Donka, bunica personajului Barney.A fost producător TV și a lucrat ca profesor de actorie la Școala de Arte.

„Sunt recunoscută pe stradă. Ştiţi ce m-a şocat? Am filmat în Belgia, am stat acolo două luni. Dacă aş fi fost în Italia şi Spania, aş fi înţeles că sunt mulţi români. Dar nu mi-am imaginat că sunt atâţia români care mă opreau pe stradă şi mă întrebau dacă sunt soacra lui Celentano”, a declarat pentru Click.ro actriţa, care a fost căsătorită doar trei ani şi are o fată, care însă nu a urmat-o în cariera artistică.

Soțul ei, Anghel Mora (pseudonimul lui Mihai Diaconescu, 12 mai 1949, Turnu Severin - 18 noiembrie 2000, Bucuresti) a fost un regizor de film, scenarist, actor, poet (membru al Uniunii Scriitorilor din România), directorul agenției de publicitate Lettera și cântăreț folk român, care a cântat o vreme la Cenaclul Flacăra. A regizat „Aur cat un nasture pe piept” (1983), „Recorduri, lauri, amintiri” (1984) - documentar de lung metraj, „Cunună de lauri” (1985) - documentar de lung metraj, „Imn pentru primăvara țării” (1986) - documentar de lung metraj, „Rezerva la start”(1987),] „Flori de gheață” (1988), „Kilometrul 36” (1989). A fost scenarist la „Să mori rănit din dragoste de viață” (regia: Mircea Veroiu, 1984), „Rezerva la start” (1987), „Flori de gheață” (1988), „Kilometrul 36” (1989) și actor în „Balanța” (1992).

Ornella Muti, nume la naștere Francesca Romana Rivelli, (născută la 9 martie 1955 în Roma) este o actriță italiană. Născută dintr-un tată napolitan și o mamă estoniană, are o soră mai mare, Claudia, născută în 1951. Ornella Muti, lucrează ca model de tânără. Ea va debuta în anul 1970 în filmul Cea mai frumoasă soție (La moglie più bella). Primele roluri le va juca în filme italiene ca în 1980 să joace în Marea Britanie în filmul Flash Gordon care va fi premiat cu premiul Oscar (1991) iar în 1992 va juca în filmul Once Upon A Crime. Ornella Muti devine cunoscută în Franța prin flmul TV Giovanni Panzani. Ornella se căsătorește cu Alessio Orano cu care a jucat împreună în filmul Cea mai frumoasă soție, (1975-1981), și apoi cu Federico Facchinetti (1988-1996). Are trei copii, între care Naike Rivelli (născută în 1974), care este actor și model ca mama ei.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro