Dintre toate fetele care au trecut prin trupa A.S.I.A., se pare că frumoasa Irina Nicolae (născută pe 29 august 1978, la Ploiești) a ajuns cel mai bine! Ea locuiește acum la Budapesta și a devenit designer de interior și scriitoare de cărți pentru copii. După ce a avut o relație cu Florin Ionescu, managerul formației cu care s-a lansat, ea s-a măritat cu faimosul Marius Vizer, om de afaceri româno-austriac și președintele Federației Internaționale de Judo, formând un cuplu bine sudat.

Greu de crezut că au trecut 24 de ani, dar trupa ASIA se lansa în martie 1999 în formula Irina Nicolae, Anca Neascu, Sorana–Darclee Mohamad și Anemona Niculescu. Cu excepția coafurii, care nu mai este plină de codițe jucăușe, Irina este neschimbată. Totuși, în viața ei s-au întâmplat multe lucruri de când avea turnee cu ASIA.

Fosta cântăreață, care a studiat muzica cu compozitoarea Camelia Dăscălescu și este licențiată în Drept la Universitatea Româno-Americană, este mama unei fetițe de 5 ani, Scarlett Maria, pe care o iubește enorm. Bucuria de a fi mamă a venit în viața ei abia după ce a trecut prin cea mai grea încercare, atunci când, în luna a cincea de sarcină, a fost nevoită să renunțe la primul ei copil, la recomandarea medicilor. Tot o fetiță. „Am plecat de urgență la Viena, la doctorul meu, cel mai mare specialist pe partea de cardiologie pentru că acolo exista problema. Mi-a explicat că avem o mică problemă, că avem cazuri. (…) Cumva am plecat cu speranțe de acolo și cu ideea că o să-mi asum orice risc pentru copilul meu, era fetiță. Nu m-am văzut niciodată mamă de băiat și uite că Dumnezeu mi-a trimis două fetițe, una îngeraș și una aici. Între timp, prietenii soțului meu îmi organizaseră cea mai bună echipă de medici din Ungaria, medici veniți de afară. Medicul, când mi-a făcut ecografia, mi-a zis: «Irina, fetița are inima în dreapta. Este fetiță și înseamnă infertilitate». Sunt cazuri foarte rare și nu îi oferi copilului decât o viață nu se știe cum. Sunt foarte puține cazuri, ca drept dovadă am fost al treilea caz, după ce am făcut analize genetice în New York. Era o modificare genetică. Apoi am vorbit cu cardiologul care mi-a spus că nu era vorba de o singură operație, de două operații, ci era vorba de multiple operații. Mi-a zis că dacă copilul nu avea mai mult de două kilograme, medicul nu se apropia de copil, nu-l opera”, după cum a povestit ea pentru podcastul lui Cătălin Măruță, poveste reluată pe DeMămici.ro.

„I-am mulțumit lui Dumnezeu și i-am rămas recunoscătoare pentru că după un astfel de caz am rămas întreagă. După o astfel de traumă, foarte puțini sunt oamenii care rămân normali. Fetița mea știe că are o surioară, că e acolo, înger, și un frate, băiețelul soțului meu din prima căsătorie”, a mai spus fosta membră a trupei A.S.I.A.

Povestea ei de iubire este unică. Marius Vizer (născut pe 7 noiembrie 1958, în comuna Tinca, Bihor) a curtat-o într-un mod original, deloc intruziv, știind că frumoasa brunetă se afla într-o relație. „Eram la un concert la Cisnădie, nu vreau să greșesc, cu ASIA, și organizatorul de acolo mi-a zis că e acolo un domn cu flori, că voia să ofere niște flori uneia dintre noi. Eu m-am gândit că e cineva pentru Sorana, trecea săptămâna și ea avea un iubit nou, toți erau marile ei iubiri. A intrat așa, nu l-am văzut pe om pentru că avea un buchet enorm de flori și am auzit așa: Irina. M-am întors și nu am văzut fața omului pentru că nu o vedeai de flori, erau multe flori. Și a zis: Pentru dumneavoastră, am un buchet de flori.

Eu eram șocată. Am zis: Pentru mine? M-am gândit că nu pentru mine, eu eram într-o relație. Să ne înțelegem, flori am primit, mesaje am primit, am primit de toate, dar nu am răspuns la absolut nimic. Am florile, nu am înțeles nimic”, a declarat Irina Nicolae, care la momentul respectiv nu știa că Marius Vizer îi face curte. „Din momentul ăla, la fiecare eveniment, la fiecare concert al trupei ASIA primeam un buchet de flori, buchet care era enorm. Nu știam de la cine sunt, nu s-a semnat niciodată. Eu eram cu Florin Ionescu, el nu a zis nimic până la un moment dat când mi-a zis că aș putea să le refuz. Atunci mi-am dat seama că e deranjat. Nu știam cine îmi trimitea. Venea aceeași persoană cu flori, apoi am descoperit că era unul dintre prietenii soțului meu. E foarte tare pentru că acum suntem prieteni foarte buni, sunt prietenă și cu soția lui.”, a mai zis Irina Nicolae.

Abia după luni de zile Irina Nicolae a descoperit că Marius Vizer îi trimitea flori, dar și mesaje. „Florile au continuat, mesajele au continuat, nu răspundeam, numai când mă enerva răspundeam. (...) Între timp aflasem cine e, dar oricum nu îl cunoșteam. (...) Apoi am avut o discuție foarte sinceră cu Florin, țin minte că am plâns amândoi. I-am zis că am să plec, am să merg la Budapesta, ca să mă întâlnesc cu omul care îmi trimitea flori. Asta s-a întâmplat mult mai târziu. Deja ajunsesem să știu cum îl cheamă, florile, mesajele, continuaseră. (...)

Am plecat cu un avion privat, da, omul trimisese un avion după mine. Trebuia să mă impresioneze, îți dai seama. (...) Cu același avion privat m-am întors, am stat doar câteva ore și m-am întors. (...) Am băut o cafea, am stat de vorbă, am venit la fel de confuză, nu am înțeles. Au continuat lucruri de genul ăsta”, s-a mai confesat Irina Nicolae lui Măruță. Ea. ulterior, după ce s-a convins de trăinicia sentimentelor pentru ea ale omului de afaceri aflat în străinătate, la mare depărtare, a renunțat la cariera ei în muzică pentru a-și întemeia o familie cu Marius Vizer.

Prima carte pentru copii a fost lansată de către vedetă la sfârșitul anului 2008 și se numește „În țara lui Dovlecel”, urmată de „Colorează cu Dovlecel”, „Dovlecel te învață să numeri”, „Dovlecel te învață alfabetul”, „Dovlecel te învață calendarul naturii” și „Să învățăm formele și culorile cu Dovlecel”.

...Anca Neacșu, Sorana Darclee Mohammad, Irina Nicolae și Anemona Niculescu își reuneau pasiunea pentru muzică în data de 8 martie 1999 când lua naștere trupa ASIA. Timp de șapte ani, cele patru componente au trecut prin numeroase schimbări. În timp ce piesele lor erau fredonate de români la fiecare petrecere, membrele trupei ASIA urcau tot mai sus în topuri. Cu toate că succesul lor a fost unul impresionant, Anemona Niculescu, una dintre componente, lua decizia după numai un an de zile să își încheie cariera alături de colegele de trupă, fiind înlocuită de Alexandra Potora.

Deși notorietatea trupei creștea, nici Alexandra Potora nu a făcut parte prea multă vreme din formație. Astfel, la doi ani distanță, în 2002, ea era înlocuită de către Alina Crișan, aleasă în urma câștigării concursului televizat „Alege A.S.I.A.”. Schimbările au curs din 2002, mai multe membre fiind înlocuite din componența formației. Astfel, tot în 2002 a fost înlocuită și Anca Neacșu de Anca Silvia Roxana Sârbu. În 2005, cu un an înainte de destrămare, Irina Nicolae, una dintre veteranele trupei, părăsea formația și era înlocuită de Ianna Novac. Singurele membre care au rămas în trupă până la destrămarea din 2006 au fost Sorana Darclee și Alina Crișan.

Anca Neacșu a ales să se concentreze mai mult pe viața personală, astfel că s-a căsătorit cu un cetățean turc și a locuit timp de peste 6 ani în afara țării. Deși a mai apărut sporadic în diferite interviuri de televiziune, fosta artistă a făcut o pauză în ultima perioadă, din pricina pandemiei. Fosta cântăreață recunoștea într-un interviu pentru Antena Stars că a preferat să îi protejeze pe cei din jurul ei.

Sorana Darclee avea să trăiască o decepție în plan sentimental, după ce a descoperit că soțul său o înșela cu o escortă. Fosta cântăreață a trecut cu ajutorul specialiștilor peste drama trăită lângă Paul Moga, iar astăzi poate să zâmbească din nou, la brațul actualului său partener, Cosmin. De vreme ce pandemia i-a afectat și ei viața, Sorana a mărturisit într-un interviu pentru Ălaytech.ro că a reușit să își pună lucrurile în ordine și s-a echilibrat emoțional cu ajutorul picturii și a sportului.

„Am pictat foarte mult, am făcut sport în casă, cu puțin timp înainte de a se închide sălile mă apucasem de yoga. Am continuat să fac apoi yoga prin zoom. Trebuie să recunosc mă cam luasem cu meditație, în izolare am descoperit-o, pentru că altfel cred că o luam razna. Am încercat să mă concentrez pe lucruri cât mai pozitive, cât mai bune, mi-am ținut creierii departe de tot ce a însemnat media. La un moment dat nici nu știam ce se întâmplă afară, eram eu aici la mine în scorbură, am făcut ca veverița. Nu am luat-o razna cu mâncarea. Eu gătesc de la 16 ani, nu mi-am făcut provizii. Mie îmi place să coc pâine. Îmi place să fac pâine în casă ca să miroasă a pâine...”

După ce a părăsit trupa ASIA în anul 2000, Anemona Niculescu, care a avut o relație cu actorul Alexandru Papadopol, și-a continuat cariera, dedicându-se teatrului și filmului. Artista a jucat în anul 2005 în telenovela „Secretul Mariei” pentru ca apoi să joace în pelicula „Păcală se întoarce”, alături de Sebastian Papaiani. În 2010, Anemona se căsătorea cu un medic stomatolog din Constanța, care era stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii. Cei doi s-au cununat în secret la Londra, însă la scurt timp au divorțat. Ulterior, pentru Anemona Niculescu a mai urmat o relație eșuată, alături de un bărbat din Maroc, pe care l-a cunoscut în perioada în care acesta lucra ca medic estetician în România. După această legătură, fosta membră a trupei ASIA a început o relație cu Valentin, un asistent universitar alături de care are un fiu. Din păcate, nici relația aceasta nu a fost făcută să reziste. Băiețelul Anemonei s-a născut în noiembrie 2013. Fosta cântăreață a devenit între timp profesor la Universitatea Ovidius din Constanța, apoi lector la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, precum și director general la un centru pentru limba engleză și nutriționism. În plus, Anemona Niculescu a scris o carte, după lucrarea ei de cercetare pentru doctorat, intitulată „Actorul, profilul psihologic şi profesional”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro