Desigur, orice top al frumuseților din filmul românesc va fi întotdeauna plin de subiectivitate. Vreuna dintre surorile Szonyi - Julieta sau Anca Nicola? Cezara Dafinescu? Maria Ploae? Elena Albu? Ioana Drăgan? Violeta Andrei? Ioana Pavelescu? Aimee Iacobescu? Manuela Hărăbor?... Sau, poate, Carmen Maria Strujac, născută pe 29 decembrie 1949, la Bacău. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București în anul 1971. A fost actriță la Teatrul Dramatic „Fanny Tardini” din Galați. De asemenea, a jucat în mai multe filme, printre rolurile sale cele mai cunoscute fiind grecoaica Caliopi din seria Haiducii (1971), Agripina din Brigada Diverse în alertă! (1971) sau Maria Mureșan din Fiul munților (1981). A părăsit România în 1980, emigrând inițial în Italia, iar acum fiind stabilită la Viena. Are o fiică faimoasă, cântăreața de operă Alexandra Coman, la fel de frumoasă ca mama ei.

A jucat în aproape 20 de filme înainte să părăsească țara. Una dintre cele trei serii Brigada Diverse s-a numit „Văduve cu termen redus”, iar ea a fost una dintre văduvele care i-a pus pe jar pe polițistul Toma Caragiu, dar și pe „păgubitul” Ion Besoiu. Una dintre partenerele lui Florin Piersic în seria Haiducii, acesta s-a îndrăgostit de ea. Au filmat mai întâi o scenă romantică în filmul „Săptămâna nebunilor”, din anul 1971, regizat de Dinu Cocea. Scena dintre cei doi s-a petrecut în mijlocul naturii, în creierul munților, unde au dat frâu liber pasiunii. Producția vorbește despre povestea de dragoste dintre Anghel Șaptecai (Florin Piersic) şi prinţesa fanariotă Caliopi (Carmen Maria Strujac).

Este vorba de cel de-al șaselea film din seria Haiducii, film care continuă aventurile din „Zestrea domniței Ralu”, de care Florin Piersic își amintește cu o bucurie imensă în suflet. Vedeta a dezvăluit cum a cunoscut-o pe Carmen-Maria Strujac, partenera sa din „Haiducii lui Șaptecai”, dar și ce i-a făcut acesteia după încheierea filmărilor. „Am zis «dacă-mi scapă asta, sunt boul neamului!». Și atunci te-am luat și tu ai spus: «Ați fost extraordinar, sunt atât de emoționată, ce frumos l-ați jucat pe nebunul ăsta». Și am zis: «Păi, eu la nebuni mă pricep». Zic: «Nu vrei să mă conduci la gară?». M-a condus la gară. Știu că nu-ți face plăcere ce-ți spun, dar îmi face mie plăcere. Atâta m-am pupat cu tine în gară că și-acum mă dor buzele. Ne-am despărțit greu și, când am ajuns la București, în capul meu nu erai decât tu”, a povestit Florin Piersic la „Sinteza zilei”, de la Antena 3.

Carmen-Maria Strujac are o fiică, Alexandra Coman, care este o cântăreață de operă extrem de cunoscută. Soprana a cântat alături de nume grele precum José Carreras şi Placido Domingo. În plus, soprana care a urmat mai multe cursuri de perfecţionare, spune că are foarte multe amintiri legate de lecțiile primite de la Luciano Pavarotti, care i-a fost profesor. „,,A trebuit să mă duc la o audiție. El era la audiții la Teatrul din Modena și veneau, îți dai seama, zeci sau sute de candidați pentru că selecta 2 sau 3.  Lucra pe perioada verii cu noi, fără costuri. Cine își permitea să îl platească pe Luciano Pavarotti? Am fost norocoasa din prima sa fiu selecționată.  (…) Era foarte haios. Ultima întâlnire pe care am avut-o cu el în Belgrad, cred ca a fost de fapt și ultimul său concert…. A fost ghinion pentru mine pentru că, urma, din toamnă să cântăm împreună, în turneul lui de adio să fiu invitata lui și, din păcate, nu am mai reușit. Din acest motiv m-a invitat la Belgrad să repetam puțin, să îmi dea repertoriul să vedem cum decurge concertul. După spectacol, vorbind cu el îmi spunea că se simte foarte rău, că abia așteaptă să se opereze. Mi-a spus: Nu se poate așa ceva, ai cântat cu Carreras și Domingo si cu mine profesorul tău, nu. Gândește-te la un lucru: Domingo are vocea cea mai bună, dar eu sunt cel mai frumos dintre ei.”

Desi e foarte apreciata in strainatate, unde presa de scandal scria, la un moment dat, chiar si despre o presupusa relatie a Alexandrei Coman cu Placido Domingo, multi romani au auzit pentru prima data de tanara soprana abia la sfarsitul anului 2004, cand Alexandra a sustinut, alaturi de Jose Carreras, un concert extraordinar la Ateneu. Alexandra Coman a cantat pentru prima data in strainatate in 1996, la Palais Corbelli din Viena. In Romania a debutat cu un rol integral, Magda din opera „La Rondine”, de Puccini, la Universitatea Nationala de Muzica, in 2002. A interpretat, in acelasi an, si rolul Mimi din „La Boheme", la Los Angeles. wiki alexandra coman adrian cioroianu blog vedete De asemenea Alexandra a sustinut un concert-gala la Leipzing cu Carreras, transmis de ZDF, si un recital la Opera din Roma, difuzat in direct pe TelePace.

Când era la liceu, Alexandra Coman s-a întâlnit cu Michael Jackson, căruia i-a tradus o carte de poezie (Dancing the Dream) și a avut o colaborare inedită cu Sting. „Am colaborat la Teatrul Châtelet cu Sting. Era o producție opera modernă, dar ariile erau destul de grele pentru soliștii de operă. De fapt, asta era și subiectul. Un cântăreț de muzică ușoara care se îndrăgosteste de o cântăreața de operă.Totul foarte fashion, așa…” Alexandra este fosta logodnică a istoricului Adrian Cioroianu, ex-ministru de Externe în Cabineul Tăriceanu, cu care a avut o relație de zece ani. După ce s-a despărțit de ea, acesta s-a căsătorit cu Daniela Nane.

„Nu cred că semănăm eu și cu mama, dar ne completăm perfect. Evident că fiind educată de mama mea, în general, gândim la fel însă avem de multe ori păreri total diferite. Aș vrea să semăn cu mama mai mult, dar nu este ușor pentru că ea este persoana care din punctul meu de vedere a atins perfecțiunea din toate punctele de vedere și in mod special din punct de vedere uman.... Cel mai important lucrur este să nu mint niciodată și să îmi urmez cu consecvență visele”, a spus fiica Alexandra Coman despre mama ei în Revista Tango.

Despre rolul frumuseții în carieră, Alexandra a spus: „Nu, cred că lumea m-a luat mereu în serios deoarece prin construcție sunt un om extrem de serios și implicat în tot ceea ce fac, iar profesia mea inspiră mult respect pentru cei ce o înțeleg. Frumusețea nu anulează seriozitatea. Nu întotdeauna. Dar îți pune multe piedici și te duce în situații mai delicate când îți trebuie multă diplomație pentru a le evita. Niciodată nu mi-a fost teamă că bărbații m-au dorit ca pe un accesoriu sau pentru că au mulți bani. Astfel de oameni nu au loc în viața mea. Sunt excluși imediat. Banii pentru mine nu sunt un punct de atracție deoarece sunt o femeie independentă și relaxată din punct de vedere financiar. Nu pot să îi acuz pe toți cei care au bani de superficialitate, după cum nu pot nici să le atribui tuturor celor care au probleme financiare calități în plus doar pentru acest fapt. Există bărbați inteligenți, educați și sensibili în rândul celor extrem de bogați și bărbați foarte deștepți și cultivați care au probleme financiare. Nu există o regulă”, a declarat Alexandra.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro