ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) a emis un avertisment. În magazinele din România se comercializează un gel de mâini dezinfectant care poate afecta sistemul nervos central şi ochii deoarece conține o substanță periculoasă.

,,Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor , gel de mâini produs in Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conține metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare.Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces./produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)." a precizat Paul Anghel, Director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

alerta dezinfectant periculos

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro