„Am vrut să fiu artistă, de când aveam doi ani./ Îmi îngrijeam profilul și-obrajii dolofani./ Am vrut să fiu artistă, când zece ani aveam/ Și în ghiozdan, oglinda, cu grijă, o ascundeam”...Inspirația unui realizator de televiziune a creat în anii 70 un trio formidabil al muzicii ușoare românești, cunoscut după prenumele celor trei componenți: „Marius, Olimpia și Mihai”. Ce s-a întâmplat, însă, cu fata frumoasă și talentată din acest grup, Olimpia Panciu, de care nu s-a mai auzit nimic vreme de câteva decenii?!?

Trio-ul Ma­rius Ţeicu, Olim­­pia Panciu și Mihai Constantinescu s-a format la inițiativa regretatului producător Titus Mun­tea­nu, iar Marius Țeicu a explicat în 2015, într-un interviu pentru Agerpres, cum s-a născut ideea. ”Eu cu Olimpia Panciu şi Mihai Constantinescu ne-am cunoscut la Şcoala Populară de Artă unde eu eram profesor. (…) Eu repetam cu ei, cântam la pian, mai cânta Olimpia, cânta Mihai, ne plăcea să cântăm pe voci. A venit la noi în vizită Titus Munteanu de la TVR şi văzându-ne, zice: Ce-ar fi să cântaţi voi trei împreună? El este naşul nostru… ”, declara la vremea respectivă Marius Țeicu.

După lansare, Marius, Olimpia și Mihai au început să facă turnee prin țară, iar melodiile lor au fost rapid îndrăgite de public. Printre cele mai cunoscute se află piesa ”Trei prieteni”. ”Se cânta live, nu exista păcăleala de acum, se cânta cu or­chestră, eu conduceam orchestra respectivă. Cântam şi la clape, şi cu vocea, cântam şi toţi trei împreună”, povestea Marius Țeicu pentru Antena 1. Tot el este cel care a început să compună piese pentru trio-ul de aur.

Olimpia Panciu s-a născut pe 30 martie 1953. A debutat la vârsta de 17 ani cu piesa „Păpușa”, cântec semnat de Mihai Constantinescu. In anul 1985, Olimpia Panciu a plecat in Danemarca, cu un contract fictiv, pentru a fi alaturi de Mircea Romcescu, iubitul ei (mai tânăr cu trei ani ca ea), cel care avea sa-i devina sot. Partenerul ei de la acea vreme se afla in Danemarca de o luna, alaturi de fratele sau, Adrian Romcescu. In aceasta tara, Olimpia Panciu si sotul ei s-au ocupat tot de muzica. In anul 2002, Mircea Romcescu a dat lovitura cu piesa „Vis mig hvem du evr”, melodie care a reprezentat Danemarca la concursul Eurovision.

Olimpia Panciu si Mircea Romcescu au revenit in tara dupa 25 de ani, in 2009 fiind stabilit ca ei sa apara pe scena Festivalului de la Mamaia. Daca sotul ei este aproape neschimbat, artista nu mai are parul lung si nici silueta perfecta din tinerete. Cu toate acestea, n-a pierdut din farmecul de altadata. În Romania, unde la un moment dat anunțau că s-au intors definitiv, Olimpia Panciu si partenerul ei de viata si-au deschis un studio muzical si au infiintat o scoala de muzica pentru copii. In plus, cantareata care ridica salile in aer in anii ’70 este si o specialista in portrete in creion. De altfel, Cei doi artişti, şi-au cumpărat o casă în Danemarca din banii pe care i-au câştigat ea ca desenator, iar el în caitate de compozitor. 

Olimpia Panciu şi Mircea Romcescu s-au cunoscut pe vremea când el era căsătorit, însă nici măcar asta nu a fost o piedică în calea fericirii lor.”Mie îmi plăcea Mircea de mult timp, dar era căsătorit. Mai târziu a divorţat şi atunci am zis că asta e şansa mea. M-am îndrăgostit nebuneşte de el. Mircea este dragostea vieţii mele”, a declarat artista pentru Revista Taifasuri. Dar şi Mircea o iubea cu patimă, deşi credea că el nu-i de nasul unei femei atât de frumoase şi de talentate: „Şi mie îmi plăcea Olimpia, dar mă gândeam că e prea sus pentru mine. Însă până la urmă am sfârşit împreună, iar apoi ne-am şi căsătorit”, a completat Mircea.

Anul 1983 a fost decisiv pentru viitorul lor. Formau deja un cuplu, ambii erau celebri, însă nu se mai simţeau bine în România, unde simțeau că li se bloca spiritul artistic şi libertatea de creaţie: „Ideea plecării încolţise de ceva timp în minţile noastre, însă nu se ivise niciodată ocazia să fim toţi trei (eu, Adrian, fratele meu, şi Olimpia) în străinătate. În ’83, eu şi Adrian am plecat cu trupa Sfinx în Danemarca şi am hotărât să rămânem acolo. Problema era că trebuia să o aducem şi pe Olimpia”, a povestit Mircea. Şi, s-a găsit soluţia salvatoare: „Am aranjat atunci cu un prieten danez să îmi facă un contract fals, prin care să plec să cânt şi eu acolo. Era un contract de 2.000 de coroane (foarte mulţi bani pentru vremurile respective), însă Agenţia Română de Impresariat Artistic m-a lăsat cu greu să plec. Când am ajuns, am zis: «În sfârşit, libertate!». Eu şi Mircea ne-am căsătorit în Danemarca, în aceeaşi zi în care s-au căsătorit şi Adrian Romcescu cu soţia lui, pe 20 noiembrie 1986”, a mai dezvăluit Olimpia. O dată stabiliţi acolo, Olimpia, Mircea şi Adrian au format o trupă, alături de un chitarist danez, şi au plecat să cânte în Groenlanda, apoi au susţinut show-uri şi pe vase de croazieră. Cu banii câştigaţi din muzică şi-au cumpărat, în 1988, o casă cochetă, la 80 km de Copenhaga, dar în 2000 s-au mutat aproape de oraş, pentru că Mircea avea multe proiecte şi trebuia să fie cât mai aproape de televiziuni. Din 2012, cei doi soţi locuiesc mai mult în România, căreia atât de mult i-au dus dorul…

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro