A fost una dintre cele mai îndrăgite apariții de pe micile ecrane în anii trecuți dar... Din păcate, situația actriței Natașa Raab, populara „Coana Chiva” din reclame, se agravase simțitor în ultima perioadă. Suferind de o maladie degenerativă și neîmpăcată cu faptul că, în urmă cu câțiva ani, și-a pierdut soțul, ea se afla într-o situație extrem de tristă. Familia care o îngrijea la Craiova a mutat-o în casa lor de la țară pentru a o ține la aer curat și departe de stresul din oraș, însă prietenii și cunoscuții artistei - între care Florin Zamfirescu, alături de care a jucat într-o telenovelă - erau nedumeriți de faptul că ea nu mai răspundea nici măcar la telefon...

Dincolo de campaniile publicitare în care s-a mișcat cu dezinvoltură, artista are în spate o carieră impresionantă. Natașa Raab (născută pe 15 iulie 1953, la Huedin, în județul Cluj) este o actriță de scucces care a strălucit pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Însă nu este deloc olteancă! S-a născut în Transilvania și a purtat numele de Natașa Rab – Guțul (după soțul său, Val, medic). A copilărit apoi la Cluj, într-o familie în care toată lumea cânta. A absolvit Liceul „Gheorghe Barițiu” din Cluj-Napoca și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu.

În tinerețe, pe când era elevă la Cluj, a studiat canto cu Stela Simonetti și a interpretat jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj și muzică populară cu ansamblul „Mărțișorul”. De asemenea, fapt mai puțin cunoscut acum, a fost în tinerețe și manechin la Centrul de Creație UCECOM condus de Zina Dumitrescu (1979-1988). În perioada studenției, a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj, împreună cu actorul George Motoi.

După absolvirea facultății, a devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. De-a lungul anilor a mai colaborat cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj. A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care Vărul Shakespeare, Unchiul Vanea, Ubu Rex cu scene din Macbeth, Hamlet, Romeo și Julieta, Ferma animalelor de George Orwell, ...Escu de T. Mușătescu, O masă pe cinste de George Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de Gheorghe Ciprian, Valsul hazardului  etc. În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER.

A prezentat Festivalul Național „Maria Tănase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chișinău, evenimente culturale, emisiuni de radio și televiziune și a jucat în spoturi publicitare. A lansat la 27 decembrie 2003 albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie” (20 de piese), fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. De asemenea, a predat la Departamentul de artă teatrală din cadrul Facultății de Litere din Craiova, având postul de conferențiar universitar doctor, și este membru al senatului UNITER.

A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011).

...Odihnească-se în pace!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro