1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, Primarul General al capitalei.

Firea propune CGMB un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de Covid-19 să doneze plasmă, pentru ca sângele cu anticorpi să fie folosit la vindecarea pacienților aflați la terapie intensivă.

Cei 1000 de euro se acordă sub formă de tichete. Peste 30.000 de persoane care au trecut prin infecție s-ar încadra.

Reamintim că până de curând, cei care doreau să doneze plasmă erau nevoiți să-și plătească singuri două teste pentru Coronavirus și să facă drumuri pentru tot felul de avize.

”În esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adaugă și un stimulent financiar în cuantum de 1000 de euro, sub formă tichetelor de masă și/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar și alte produse necesare. Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior : salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției covid 19”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro