Conform unui studiu recent, oamenii care au o pisică și o îngrijesc constant se numără printre cei mai fericiți dintre cei care au fost obligați de pandemie să treacă la telemuncă. Posesorii de pisici au cu 28% mai puține anxietăți, cu 34% mai puține probleme legate de insomnie și cu 51% mai multe clipe de relaxare.

Un plus semnificativ se înregistrează pentru cei care dorm cu pisica în pat sau țin micuța felină în poală atunci când lucrează la computer. Pisica preia și disipează energiile negative, acționând ca o modalitate implicită de dezintoxicare sufletească și nu numai…

Acest animal de companie are calităţi terapeutice nebănuite. Torsul pisicii ne calmează, ne ajută să dormim şi înlătura gândurile negre, susţin specialiştii. Pisica poate ţine cu succes locul unui terapeut în viaţa noastră, susţin specialiştii. Dacă suntem persoane foarte stresate, câteva minute petrecute în prezenţa ei ne pot destinde.

„Ne oferă acea tandreţe de care ori ne e frică, ori suntem lipsiţi, ori am fost lipsiţi în copilărie şi atunci acest gol îl putem umple cu acest animal drăgălaş care e pisica. Se bucură întotdeauna când venim şi nu ne ceartă în momentul în care suntem mai morocănoşi sau n-avem chef de ea, nu se supara pe noi, din contră, încearcă să se apropie şi reuşeşte să ne schimbe starea de spirit”, afirmă psihologii.

O asociaţie de protecţie a animalelor a descoperit că pisicile, după lovituri sau fracturi, au de cinci ori mai puţine sechele decât câinii şi îşi revin mult mai repede. De aici şi ipoteza că se vindecă singure cu ajutorul torsului.”Pisica toarce ca să se vindece pe ea sau când e stresata ca să se destreseze. Studiile arată ca acest tors se face pe niste vibraţii sonore de joasă frecvenţă, iar aceste vibraţii intră în interacţiune cu corpul uman şi ajută la eliberarea serotoninei, hormonul fericirii. Astfel, somnul se îmbunătăţeşte, chiar afecţiunile cardiace au o oarecare ameliorare.”

De asemenea, pisica ajută la elberarea de anxietatea care apare în cazul călătoriilor lungi, din cauza decalajului de fus orar.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro