Foto: Costel Postolache - Director Editura Integral, Mircea Baniciu, Claudia Duca - TVR1, Andrei Galiță, cercetător CNSAS.

Mircea Baniciu, primele declarații despre cartea proaspăt lansată la Editura Integral ,,Phoenix. Har/Jar". Comentator.ro este partener media al proiectului. 

La eveniment, în atmosfera Târgului de carte Gaudeamus RADIO ROMÂNIA, au participat: Mircea Baniciu, membru al trupei Phoenix, textierul Andrei Ujică, regizorul Cornel Mihalache, producătorul TV Claudia Nedelcu Duca, Costel Postolache, directorul Editurii Integral, Andrei Galiță, cercetător CNSAS, precum şi alţi invitaţi.

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, are premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Premiera filmului este dublată de lansarea cărții (cu acelaşi titlu) ce conține interviuri din perioada 1962-1989 plus inserturi grafice din Arhivele Securității, deținute de CNSAS. 

Filmul și cartea au fost realizate pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească. 

Mircea Baniciu, în exclusivitate pentru Comentator.ro:

 

Textele prezentate în carte conțin transcrierea integrală a interviurilor realizate de Cornel Mihalache şi Claudia Nedelcu Duca (producătorul filmului) în studiourile TVR şi în alte locații din țară şi străinătate.

La sfârşitul fiecărui interviu din carte sunt inserate coduri QR care, prin scanare, deschid documente video, conținând fragmente inedite neincluse în filmul realizat de Televiziunea Română.

Cartea poate fi comandată de pe www.eIntegral.ro !

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro