Dan Chișu este un personaj aparte al vieții publice de la noi din ultimele decenii. Polivalent - dar și histrion - , are o mulțime de povești senzaționale, de la omul care a creat măștile pentru concertul epic „Cantafabule” al trupei Phoenix, până la a pleca din România comunistă cu o căsătorie aranjată în Franța, de la a fi  elevul și omul de încredere al lui Ion Țiriac până la „Noaptea devoratorilor de publicitate”. de la „Cafe DeKo”, unde a fost inventat stand up-ul autohton, la prieteniile cu Goran Bregovici și Emir Kusturica, la filmele și iubirile sale celebre, printre care și cea mediatizată cu Mihaela Rădulescu, sau de la croaziera în jurul lumii cu o barcă micuță la crearea restaurantului fusion Esperanto, unde el însuși gătea din două în două zile și unde nu i-a permis să intre unei mari vedete internaționale...

Dan Chişu a povestit cum a refuzat să-i permită accesul cântăreţei Pink în restaurantul pe care l-a deţinut, la începutul anilor 2000, în Bucureşti, în zona Piaţa Romană. Chişu nu a primit-o pe motiv că „are dreptul de a-şi selecta clienţii“, în contextul în care regizorul era de părere că ţinuta pe care o purta cântăreața nu era adecvată.  „Cum a venit Pink la restaurant? A apărut într-o zi cu o dubiţă din aia de la Pro TV şi a venit o gagică, în trening şi cu nişte papuci de casă cu doi ursuleţi din ăia, doi motănei. M-am uitat la ea şi am zis: «Îmi pare rău, nu se poate, nu e ţinuta corespunzătoare». A venit cineva de la Pro TV şi a zis: «Măi, nu ştii cine e? E Pink». Şi ce dacă e Pink, poate să fie şi Grimm. Nu poate să intre în pijama“, a dezvăluit Chişu. 

Invitat al podcastului lui Marius Tucă, „Viața mea e un roman”, Chișu (66 de ani) a explicat cum a început relația cu actrița Alina Chivulescu (48 de ani), care de patru ani este soția lui cu acte, după alți patru ani de la înveputul relației. Momentan, cei doi locuiesc pe Coasta de Azur, mai ales că el are și cetățenie franceză și are de rezolvat câteva probleme medicale. 

„Eram hotărât să nu mă căsătoresc niciodată. O cunoșteam pe Alina, ne știam… Paradoxal, la premiera de la «Selfie» (n.red. – în 2014), nu a mai venit Mihaela, era plecată la Monte Carlo, iar cei de acolo mi-au zis să stau lângă Chivuleasca. Ne-am întâlnit cu mulți ani înainte la avocatul unde venisem eu să-mi recunoască divorțul din Franța, iar ea era pentru actele de la divorțul ei. Am divorțat în același loc”, a mărturisit Dan Chișu.

Regizorul a avut și alte iubite celebre. Din relația cu actrița Manuela Hărăbor s-a născut - susține aceasta - Andrei, care suferă de autism și pe care presupusul tată nu l-a recunoscut niciodată, Manuela crescându-l singură. Cu Maria Andrei, stilista Innei, Chișu a avut o relație discretă prin 2006: „Ne ştiam dinainte de divorţul meu. Nu eram prieteni foarte apropiaţi, pur şi simplu frecventam aceleaşi cercuri sociale. Dan nu a pândit momentul divorţului meu, ne-am apropiat pur şi simplu". Topmodelul Rosana Oprea s-a aflat și ea pe lista relațiilor lui Chișu.

O relaţie de care nu este tocmai mândru este cea cu Roxana, fosta membră a trupei de fete Trident: „Nu poţi să judeci viaţa cuiva după o întâmplare. Roxana este una dintre greşelile mele asumate. E o femeie frumoasă, foarte atrăgătoare şi ispititoare, dar atât. În ceea ce o priveşte, nu am analizat situaţia cum trebuie. E diferită ca vârstă şi concepţii. Are în schimb o stare nemaipomenită", a spus Chișu.

Și despre Tania Budi s-a spus că ar fi fost, prin 1995, iubita lui Dan Chișu, chiar dacă în acea perioadă partenera oficială era Mihaela Rădulescu. Cert este doar că s-au pozat împreună atunci când Chișu împlinea 40 de ani...


„Când ne-am împrietenit, ieșeam foarte des, iar Alina mi-a zis: «E o relație mișto, îmi place, dar vezi că eu nu mai vreau să mă căsătoresc niciodată!». «Foarte bine. Și eu la fel!», i-am răspuns. Și ce fac minus cu minus? Ne-am căsătorit și suntem fericiți. Dar suntem conștienți că în oricare alt moment, dacă am fi încercat, nu am fi reușit. Înțelepciunea mea, mai mică, a ei, mai mare, nu mai e slalomul printre defectele celuilalt. Noi ne înțelegem atât de bine de parcă ne-am cunoaște de-o viață. Cu toate că ne știm de vreo 30 și ceva de ani, fără să se fi întâmplat nimic până acum opt. Au scris niște ziare: «Vai, s-a reluat relația…». Nu e adevărat, nu am avut niciodată o relație, ne-am cunoscut, eu am admirat-o, atât, până în 2014.”

Într-un interviu pentru OK! Magazine, la începutul anului, actrița a făcut dezvăluiri din culisele căsniciei sale. „Are Dan o replică foarte mişto legată de noi: «De ce să stricăm o poveste aşa frumoasă cu un adevăr?». Asta pentru că s-a spus că noi am avut o relaţie acum nu ştiu câţi ani şi că am reluat-o. Nu e adevărat”, a spus ea pentru sursa citată. „Lucrurile au venit organic. Nici eu, nici Dan n-am făcut vreun efort. A fost să fie. Semănăm destul de mult, suntem născuţi în aceeaşi zi, 21 iulie. Şi, de fapt, e o chestie de asemănare, dar şi de complementaritate. E o întâlnire pentru care eu îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu”, a mai povestit Alina Chivulescu.

Producatorul și regizorul Dan Chișu a cunoscut-o pe Mihaela Rădulescu la începutul anilor `90, când realiza un documentar pentru casa sa de producție. Cei doi au devenit iubiți, iar Mihaela l-a ajutat, pentru o perioadă, să organizeze festivalul de film Dakino.

În urmă cu ceva timp, Dan Chișu a scris pe contul de socializare, despre experiența lui cu taximetriștii care nu au niciodată rest atunci când le oferi o sumă rotundă, la finalul cursei. Printre zecile de comentarii legate de subiect, un fan i-a pus o întrebare amuzantă actorului, legată de „cariera” de taximetrist a Mihaelei Rădulescu. Cei doi au avut o relație în urmă cu mulți ani. „Sunt sigur că vi s-a întâmplat ca taximetristul să nu aibă niciodată rest când vreți să plătiți cu o hârtie de 100 de lei. Cred că au un soft instalat în creier, prin care, cum văd hartia de 100, spun „N-am rest.” Vă propun să faceți într-o zi așa: luați bani mărunți la voi și, cand se termina cursa de 12,45 lei, scoateti hartia de 100, spunandu-i „dați-mi 80 restul”. El din reflex o sa spuna „n-am rest” si atunci, din buzunarul celalalt, scoateti exact 12,45 lei. Mare lucru n-o să se întâmple, dar macar veți avea pentru cateva secunde bucuria sa-i vedeți fata aia de cretin mirat, uimit de propria-i prostie”, a scris Dan Chisu pe pagina lui de Facebook.

Un fan amuzat de situație, a făcut un acomentariu la care Dan Chișu nu se aștepta. „Ma întreb dacă Răduleasca, atunci când era taximetristă, vă zicea din start: 20 lei cursa sau negociați? O fi o chestie mai veche, din trecut”. Regizorul a răspuns în stilu-i caracteristic: „Nu, pe ea o luam doar când se retrăgea”!

În anii ’90, Mihaela Rădulescu era doar o fătă simplă din Piatra Neamţ care venise la Bucureşti cu valul, imediat după Revoluţie. Pa atunci visa doar să fie celebră şi cu ambiţie a reuşit să avanseze rapid în carieră. Cel care a avut grijă să-i presare drumul cu succese Mihaelei este unul dintre bărbaţii cu care s-a iubit. În cadrul emisiunii pe care o prezenta online, Oana Roman a povestit despre relația foarte apropiată pe care a avut-o cu vedeta  pe vremea când aceasta era implicată într-o relație cu Dan Chișu, celebrul actor şi regizor. Fiica fostului premier Petre Roman a povestit cât de mult s-a implicat Chişu în a o schimba pe Mihaela în femeia strălucitoare care este astăzi.

„Eu i-am urmărit traiectoria încă de la început. Țin minte că am întâlnit-o în luna ianuarie sau februarie a anului 1990, imediat după Revoluție când, mergând la Guvern, unde tata tocmai își începuse activitatea, ea lucra la secretariatul lui Cazimir Ionescu, unul dintre consilierii tatălui meu. Din câte am înțeles a venit la Guvern împreună cu ziariștii care au făcut prima conferință de presă de după Revoluție și cumva așa a ajuns să lucreze acolo. Apoi, foarte repede după acest moment, a început o relație cu Dan Chișu. Atunci ne-am apropiat foarte mult, pentru că Dan Chișu era unul din oamenii care lucra pentru Ion Țirian, iar Ion Țiriac era un om foarte prezent în casa noastră în perioada aceea. El a fost cel care a transformat-o dintr-o fată simplă, normală, într-o personalitate, dar asta și pentru că ea și-a dorit să-și depășească condiția, știa clar că vrea să ajungă undeva. El a învățat-o limbi străine, a învățat-o să citească, cum să se îmbrace, cum să se prezinte, cum să vorbească. A învățat foarte multe de la el. A luat-o cu el la Cannes de câteva ori, unde i-a arătat o altă lume”, a declarat Oana Roman în urmă cu mai mult timp.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro