În perioada 27 octombrie – 17 noiembrie, expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de National Geographic România și National Geographic Society, susținută de ParkLake, vine pentru prima dată în România. Vino să descoperi 30 de fotografii atemporale!

Timp de trei săptămâni, ești așteptat în ParkLake, în Main Square, să descoperi 30 de fotografii istorice, într-o expoziție curatoriată de Iwona El Tanbouli-Jabłońska. Astfel, vei avea ocazia să admiri o serie de imagini ce fac parte din arhiva National Geographic, lucrări ce vor avea în centrul atenției etapele prin care femeile au trecut în ultimul secol.

Expoziția pune accent pe modul în care femeile au reușit să schimbe perspective și să influențeze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol și urmărește povești diferite care au avut un rol cheie în istorie.

Printre cele 30 de fotografii care vor fi expuse în Main Square-ul din ParkLake se vor regăsi și trei femei din România: Mihaela Noroc - unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din lume, Aurora Simionescu - astrofizician român și Florica Topârceanu - prima femeie biolog din România care a studiat viața în Antarctica.

Expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de National Geographic România și National Geographic Society vine pentru prima dată în România și prezintă fotografii iconice care redau povestea unor femei în viața lor de zi cu zi, speranțele, înțelepciunea și frumusețea acestora fiind capturate în imagini atemporale.

Încă de la înființarea sa în 1888, National Geographic Society a documentat viața de zi cu zi a comunităților din întreaga lume. Această cronică unică în care figurile femeilor se disting clar de-a lungul secolului este o colecție de neegalat de povești și fotografii.
Iwona El Tanbouli-Jabłońska, curator și director artistic al revistei National Geographic din Polonia, a selectat 30 de fotografii care redau, împreună, povești istorice despre femei de naționalități și profesii diverse, care trăiesc în contexte sociale și culturale diferite.
.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro