La 73 de ani, Charles al III-lea, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, este cel mai vârstnic suveran britanic în momentul propriu-zis al urcării pe tron! De aceea, încă din timpul vieții defunctei și extrem de longevivei regine, multă vreme s-au și făcut tot felul de speculații cum că, totuși, Charles ar putea renunța la locul său în linia de succesiune dinastică în favoarea fiului său cel mare, Prințul William, care, acum, are numai 40 de ani și, în plus, are o familie perfectă, alături de noua Prințesă de Wales, Catherine Middleton, și de cei trei copii ai lor - George, Charlotte și Louis. (Asta în condițiile în care, după cum bine se știe, Charles a divorțat de mama lui William, Lady Diana, pentru a se recăsători cu Camilla Parker-Bowles, o femeie, la rândul ei, divorțată.)

Însă Charles a ținut cu morțiș să ajungă pe tron și să poarte coroana regală! Pentru cât timp, însă, se întreabă unii comentatori britanici sceptici? Asta mai ales după ce, în ultimele sale fotografii, Charles are degetele foarte roșii și umflate, semn al unui posibil edem sau al unei artrite.

După mai multe speculații și îngrijorări pe tema stării de sănătate a Regelui Charles, medicii britanici au oferit câteva lămuriri cu privire la degetele umflate și roșii ale Regelui și cauzele care ar putea duce la acest aspect îngrijorător al lor. Dr. Gareth Nye, lector principal la Universitatea din Chester, a explicat pentru publicația Daily Star ce se întâmplă, de fapt. Specialistul a precizat că „o mulțime de cauze” ar putea duce la umflarea degetelor, iar o posibilă cauză ar putea fi edemul sau retenția de lichide, poate și în contextul unei alimentații în care sarea este prezentă în exces sau al folosirii unor medicamente menite să țină sub control hipertensiunea arterială.

Pe de altă parte, o artrită ar putea reprezenta o problemă mai gravă. „Artrita este o altă afecțiune comună la vârsta de peste 60 de ani. Ea afectează adesea trei zone principale ale mâinii – articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin de obicei rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la durere, inflamația poate rămâne”, a mai dezvăluit același specialist citat de presa britanică.

Dar au existat și zvonuri mulkt mai îngrijorătoare. Revista „People” susţinea cu mult timp în urmă că ar fi în posesia unui raport medical secret care confirmă faptul că Charles suferă de Alzheimer, având tulburări de memorie și de orientare în spațiu, acesta fiind motivul pentru care exista posibilitatea ca Prinţul William să urce pe tron după Regină. Potrivit tabloidului InTouchWeekly, o sursă a dezvăluit că moștenitorul de atunci al tronului le-ar fi spus celor apropiați că aude voci ale unor oameni dispăruți. „A primit chiar și o tablă Quija pentru a lua legătura cu unchiul său, Contele Mountbatten, decedat de mult. Dar cel mai îngrijorător este pierderea memoriei. Charles devine mai uituc pe zi ce trece. Soția lui, Camilla, și valeții personali trebuie să-i reamintească totul și trebuie să-l urmărească în mod constant”, a spus sursa în 2021, potrivit tabloidului.

Totuși, dincolo de orice speculații, deși profund îndurerat de pierderea mamei sale, noul Rege a părut a fi într-o formă destul de bună în ultimele zile și este, după toate probabilitățile, apt de a-și duce la îndeplinire toate obligațiile constituționale. God save the King!


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro