Cât de mult contează diferența de vârstă când protagoniștii unei povești de iubire sunt actori iar bărbatul este mult mai tânăr decât partenera sa (de obicei, situația fiind invers)? Este doar un factor statistic, o prejudecată și o convenție socială, care nu ține cont de adevăratele sentimente care pot exista între doi oameni, fie ei și artiști?!? Așadar, ce rol joacă diferența de vârstă între parteneri? Sau, de fapt, joacă vreun rol diferența de vârstă între parteneri? Se discută mult în aceste zile despre finalul relației dintre actorii Lia Bugnar (53 de ani) și Anghel Damian (31 de ani), care tocmai s-au despărțit, după ce acesta și-a ales o nouă parteneră de viață, cântăreața Theo Rose, cu trei decenii mai tânără decât Lia Bugnar. Relația dintre Lia și Anghel a durat, totuși, aproape nouă ani de zile, ei cunoscându-se când el avea doar 21 de ani și juca împreună cu experimentata sa colegă într-un film... de dragoste, în care cei doi se îndrăgosteau unul de altul!

În lumea teatrului de la noi sunt, totuși, multe exemple relativ recente în care partenera unui actor este sensibil mai în vârstă decât acesta, iar relația a rezistat destul de mult în timp... sau continuă încă. Astfel, Radu Duda, unul dintre studenții favoriți ai Olgăi Tudorache, este căsătorit cu Principesa Margareta, care este mai în vârstă ca el cu 11 ani, iar mariajul lor pare unul fără fisură, rezistând încă din anul 1996 (s-au cunoscut și îndrăgostit în 1994). Actorul Marius Bodochi (născut în 1959) a fost căsătorit ani buni cu marea doamnă a teatrului clujean Melania Ursu (născută în 1940), având împreună un fiu, Alexandru, iar relația lor rezistând 15 ani în ciuda diferenței de vârstă de 19 ani. Tot 19 ani îi separau și pe actrița Camelia Zorlescu (născută în 1938) și pe soțul ei, actorul Mihai Verbițchi (născut în 1957), iar căsătoria lor nu s-a destrămat decât recent, o dată cu trecerea în neființă a Cameliei (pe 25 iulie 2022). Actorul Eugen Cristea (născut în 1952) este căsătorit de mai bine de două decenii (din 2001) cu actrița Cristina Deleanu (născută în 1940, deci cu 12 ani mai matură). Și marea actriță Carmen Stănescu (născută în 1925) avea un soț cu 6 ani mai tânăr, actorul Damian Crâșmaru (născut în 1931), dar asta nu i-a împiedicat să fie fericiți împreună vreme de 63 de ani! Și însăși Lucia Sturdza-Bulandra (născută în 1873) avea cu 8 ani mai mult decât soțul ei, Tony Bulandra (născut în 1881), dar cei doi mari actori au rezistat mai bine de patru decenii împreună și doar dispariția lui Tony în 1943 a întrerupt căsnicia lor.

...Revenind la povestea dintre Lia Bugnar și Anghel Damian, „triunghiul” fiind închis de Theo Rose, al cărei final ține pagina întâi a ziarelor de câteva zile, să vedem cine sunt protagoniștii acesteia. Născută pe 4 ianuarie 1969, frumoasa actriță blondă Lia Bugnar este un artist complex, ea fiind și dramaturg, scenarist și regizor. Autoarea piesei „Masculin - Feminin” și a altor zece lucrări dramatice a absolvit în 1995 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, secția Actorie, la clasa profesor Sanda Manu. A jucat și în peste 20 de pelicule cinematografice, începând cu „Patul conjugal”, în regia lui Mircea Daneliuc (1993). A regizat piese de teatru la șase instituții, între care TNB, Bulandra, Nottara sau Metropolis.

În luna februarie 2022, Anghel și Lia s-au alăturat proiectului „Clanul”, la scenariul căruia au lucrat împreună și pe care Anghel l-a și regizat. Ironic sau nu, în serial este distribuită noua iubită a actorului, Theo Rose, care s-a lansat anterior în calitate de cântăreață. „Ea nu a luat rolul pentru că este Theo Rose. A fost cea mai bună actriță pe acel personaj. A fost o revelație. Evident, nu o știi din perspectiva asta, o știi din perspectiva publică. E o cântăreață arhicunoscută, mereu în trend, dar nu știi ce capacități actoricești are. Le intuiești. Pur și simplu a fost o surpriză. Adică sunt actrițe tinere care joacă și teatru și film, dar care nu au fost la nivelul ei”, a declarat Anghel Damian la un moment dat. Recent, fotografii i-au surprins pe tânărul regizor și pe și mai tânăra artistă-cântăreață în timp ce se sărutau pătimaș pe stradă. Pozele apărute în media au stârnit un val de reacții, iar apropiați ai celor doi au oferit declarații cu privire la cuplul pe care îl formează. 

Fără să facă tam-tam, Lia Bugnar și junele ei partener s-au iubit mai bine de opt ani, într-un fel povestea lor semănând cu cea dintre Mihaela Rădulescu și Dani Oțil (mai mic decât faimoasa prezentatoare cu 11 ani). Numai că, din nefericire, zilele trecute între ei a intervenit o altă femeie, tânăra cântăreață Theo Rose, o ploieșteancă de care o separă de Lia Bugnar 30 de ani și care, până de curând, avusese o legătură cu Alex Leonte, nepotul lui Nea Mărin.

În luna februarie 2022, Anghel Damian și Lia Bugnar s-au alăturat proiectului de televiziune „Clanul”, ei colaborând la scenariu și el devenind regizorul serialului care se va lansa în această toamnă. Întâmplător, din distribuție face parte - în rolul Vera Maximilian - și Theo Rose, care anterior se lansase în calitate de cântăreață. „Ea nu a luat rolul pentru că este Theo Rose, a fost cea mai bună actriță pe acel personaj. A fost o revelație. Evident, nu o știi din perspectiva asta, o știi din perspectiva publică, e o cântăreață arhicunoscută, mereu în trend, dar nu știi ce capacități actoricești are. Le intuiești. Pur și simplu a fost o surpriză. Adică sunt actrițe tinere care joacă și teatru și film, dar nu au fost la nivelul ei', a declarat Anghel Damian la un moment dat.

Recent, fotografii unei publicații i-au surprins pe tânărul regizor și pe artistă în timp ce se sărutau pătimaș pe stradă. Pozele apărute în media au stârnit un val de reacții, iar apropiați ai celor doi au oferit declarații cu privire la cuplul pe care îl formează. Printre aceștia se numără și Lia Bugnar, fosta iubită a lui Anghel Damian, care a avut o reacțietranșantă asupra celor întâmplate: „Nu e genul meu de lectură și nici nu va începe să fie de-acum încolo. Eu nu sunt protagonistă a nimic, nici măcar nu știu despre ce vorbiți. În al doilea rând înțeleg că este dintr-o zonă de cancan… Scuze, am goluri mari în cultură, dar de golul de cultură cancan nu mi-e rușine. Eu nu am făcut nicio declarație ever privind viața personală. Dacă dumneavoastră îmi arătați interviuri în care povestesc despre viața personală, eu le mănânc. Chiar nu simt nevoia să știe lumea, nu am nicio treabă cu genul ăsta de situație…”, a declarat actrița Lia Bugnar, care, în ciuda celor întâmplate, nu a șters de pe rețelele sociale fotografiile în care apărea alături de fostul iubit, în schimb afișează un nou look, rezultat după o tunsoare în stil pixie...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro