Ultima oră! Consiliul Legislativ (Ministerul justiției) a dat aviz negativ ordonanței de urgență care prevede mărirea alocațiilor din Septembrie cu doar 20%, motivând că alocațiile trebuie dublate!

Alocațiile vor crește, părinții urmând să primească din Septembrie noile sume mărite, astfel:
* de la 150 lei la 185 lei pentru copii de 2-18 ani
* de la 300 lei la 369 lei, pentru copii de 0-2 ani

Astfel, alocațiile vor fi dublate, dar etapizat, în Septembrie fiind prima majorare cu doar 20%.

Următoarele etape programate vor fi două pentru 2021: în februarie o creștere tot în procent de 20%, iar în august, o creștere de încă 20%.

Creşterea va fi similară şi în 2022, respectiv la începutul anului şi în august.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, încă de pe data de 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii între 0-2 ani și cei cu handicap.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a spus Ludovic Orban.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro