Azi-noapte, în apropierea zorilor (începând cu 4.31 a.m.), a avut loc unul dintre cele mai frumoase fenomene astronomice, așa-numita „lună sângerie” (luna roșie sau luna de cupru), în fapt o eclipsă totală de lună. Ea a putut fi observată și în România, din păcate nu și faza ei de maxim, fiindcă la noi astrul deja intrase sub linia orizontului. 
Culoarea roșu-arămie a Lunii se datorează unui fenomen optic de împrăștiere și difuzie a luminii, care are loc în timpul eclipselor lunare.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro