O dramă incredibilă a zguduit România. O mamă a sărit de pe un bloc de 10 etaje din Timișoara, împreună cu cei doi copii ai ei, de 3 și 6 ani, marți dimineață, 3 mai. Femeia, de 33 de ani, a murit pe loc, iar la scurt timp a fost declarat decesul și pentru băiețelul de 3 ani, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor de a-i salva viața, scrie opiniatimișoare.ro. A murit apoi si fetita de 6 ani. 
 La locul evenimentului s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Timișoara, cu 4 echipaje SMURD.  La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 3 victime căzute de la înălțime (bloc 10 etaje, nu se cunoaște nivelul de la care au căzut), 1 adult de sex feminin cu vârsta de 33 ani și 1 copil (băiat, aproximativ 3 ani) care prezintă leziuni incompatibile cu viața și 1 copil (fată, aproximativ 6 ani) care prezintă semne vitale, căruia i se acordă primul ajutor medical” transmit reprezentanții ISU Timiș. Vecinii nu o cunosc pe femeia care s-a sinucis, aceștia spun că nu locuia în zona.

Femeia urma să se recăsătorească în curând cu tatăl copiilor, de care divorțase anterior. Ei chiar depuseseră actele la Primăria Timișoara cu două săptămâni în urmă. Barbatul, care lucrează în Austria, era așteptat în țară pentru ceremonia de la Starea Civilă.

 Tatăl copiilor a aflat de tragedie de la polițiști, în timp ce se afla în Austria, la muncă. Acesta urma să se recăsătorească cu mama lor peste doar câteva săptămâni. Bărbatul, de 36 de ani urma să se întoarcă în țară pentru a se recăsători cu mama micuților. Cei doi divorțaseră în urmă cu mai multă vreme. Femeia a încercat să-și refacă viață alături de alt bărbat, însă, după un timp a revenit la fostul soț.

Iulia B., femeia care și-a pus capăt zilelor, aruncându-se de pe un bloc de 10 etaje împreună cu cei doi copii ai săi, ar fi suferit o depresie accentuată de unele probleme sentimentale. Aceasta este una dintre ipotezele pe care merg anchetatorii care au preluat cazul sinuciderii de la Timișoara.
Între timp, au apărut date noi ale poveștii.Gestul femeii de 32 de ani pare cu atât mai cutremurător cu cât cei doi copii, un băiat de 3 ani și o fetiță de 6 ani, n-au mai putut fi salvați de echipajul SMURD care a ajuns primul la fața locului. Lângă trupul băiețelului a fost găsită o jucărie de care acesta nu s-a despărțit până în ultimul moment.  Comportamentul femeii, înainte de a comite teribilul act, este considerat cel puțin bizar. Ea a împrumutat o mașină de la iubita fratelui ei, iar în interiorul automobilului au fost găsite haine de schimb, ambalaje de la produse alimentare și cutii cu băuturi răcoritoare. Este posibil ca Iulia să se fi oprit pe drum pentru a le cumpăra celor mici „ceva bun”. Ajunsă la blocul de pe care urma să sară în gol, femeia a parcat pe calea de pietoni, dând senzația că e foarte grăbită. Pe de altă parte, Iulia B. nu avea profilul clasic de persoană depresivă sau sinucigașă. Din contră, ea obișnuia să pozeze într-o femeie de succes, dependentă de noile tendințe în modă și o mamă model. Presa a aflat că Iulia a deținut o afacere în domeniul vestimentar. Ea a avut un magazin online prin care obișnuia să vândă haine, cu numele Fashion Empire. În 2015, Iulia a decis să-și închidă magazinul, chiar dacă acesta devenise destul de popular în rândul clienților.

Și Alexandru, fostul soț al Iuliei, și-a încercat norocul în afaceri. Acesta deține un business în domeniul restaurantelor, prin intermediul unei societăți comerciale care este activă și astăzi, dar care nu a mai avut încasări din anul 2011. Alexandru mai apare asociat și într-o firmă de construcții cu sediul în Timișoara, alături de alte două persoane. Conform informațiilor de la Ministerul Finanțelor, societatea nu și-a mai declarat bilanțul anual din anul 2018. 

Un alt lucru interesant este că Iulia și Alexandru au semnat, pe data de 19 aprilie 2022, o declarație de căsătorie la Serviciul de Stare Civilă din cadrul primăriei Timișoara. Conform legii, publicația de căsătorie se depune cu exact 10 zile calendaristice înainte de ziua în care se oficiază cununia civilă, cu excepția unor situații speciale, în care aceasta se poate amâna sau devansa pentru o perioadă scurtă. Asta înseamnă că Iulia și Alex ar fi trebuit să se recăsătorească vineri, 29 aprilie. Însă, conform unor informații vehiculate în presă, bărbatul se afla în Austria la momentul tragediei. Imediat după aflarea veștii, acesta le-ar fi spus anchetatorilor că va veni în țară.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro