O veste bună petru cadrele didactice! Salariile profesorilor cresc de la 1 ianuarie. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Educației. Iată cifrele exacte cu care salariile cadrelor didactice cresc de la 1 ianuarie 2022.

Profesorii vor avea parte de o crește a veniturilor cu un procent de 4,5%.

Creșterea este motivată astfel: acesta este procentul standard cu care se majorază costul pentru fiecare elev, arată datele proiectului publicat în dezbatere publică de către Ministerul Educației.

„Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar, organ consultativ al
Ministerului Educației, a determinat valoarea costului standard per antepreșcolar/ preșcolar/ elev pentru coeficientul 1 aferent “cheltuielilor cu salariile”, în anul 2022, ca fiind de 6.386 lei, conform votului exprimat de membrii acestuia în cadrul ședinței din 06 ianuarie 2022. La această valoare s-a ajuns prin majorarea cu 4,5% a coeficientului 1 aferent anului 2021, în valoare de 6.111 lei și reprezintă impactul majorărilor salariale ca urmare a aplicării prevederilor art.I alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Potrivit edupedu.ro, cadrele didactice ar fi trebuit să primească o majorare de 16% a salariilor încă din 2020, amânată de guvernele Orban și Cîțu, iar acum și de guvernul Ciucă.

Astfel creșterea de 4.5% anunțată de la 1 ianuarie 2022 este doar o mică parte din suma cu care ar fi trebuit de fapt să crească veniturile profesorilor.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro