Federația Părinților a lansat în spațiul public acuzații grave la adresa Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației e acuzat că ar fi aruncat la gunoi petiția depusă de părinți cu sprijinul profesorilor, care însuma nu mai puțin de 130.000 de semnături! Un gest care ar demonsta o lipsă totală de empatie la adresa elevilor, părinților și profesorilor.

Prin această petiție era solicitată vacanță de iarnă până la 9 ianuarie pentru toți elevii. FePAL (Federația părinților și aparținătorilor legali din România) afirmă, într-un comunicat, că ministrul Sorin Câmpeanu ”a aruncat la coș” petiția semnată de 130.000 de persoane, prin care era solicitată vacanță de iarnă până pe 9 ianuarie pentru toți elevii, potrivit România TV.

Iată acuzațiile:

„Petiția părinților privind revenirea la perioada vacanței de iarnă tradiționale, semnată de 130.000 de persoane, tocmai a fost aruncată la coș de către Ministrul Cîmpeanu.

Nu, domnule ministru, nu au fost ”unele solicitări”, au fost 130.000 de părinți care își văd copiii surmenați și sătui de incertitudinea cu care ați avut grijă să ”organizați” școlile anul acesta.

Luăm act de faptul că ”aveți solicitări exprese” și ”justificate” pentru a nu lăsa copiii să se odihnească.

Unde vă erau ”solicitările exprese” și ”justificate” când ați dat peste cap structura anului școlar trimițând aiurea, în mijlocul semestrului, copiii, părinții și profesorii într-o vacanță forțată care nu a ținut cont de nicio normă pedagogică sau sanitară?

Unde vă erau ”solicitările exprese” și ”justificate” când ați reușit să faceți praf campania de testare COVID în școli, campanie pe care școlile au așteptat-o aproape un an de zile și care în alte țări se face cu succes de un an și jumătate?

Vă întrebați de ce alte țări au putut să țină școlile deschise? Pentru că acestea nu sunt reticente la știință și tehnologie. Ați pierdut aproape doi ani fără să îmbunătățiți cele două aspecte elementare care ne-ar fi ajutat să NU adâncim ”pierderile mari”.

Pierderile nu sunt mari, domnule ministru, sunt IMENSE și vi se datorează. Ați ”decuplat” școlile de la tot ce înseamnă logica științifică și ați blocat orice tentativă de introducere a echipamentelor necesare școlii online, care este singura alternativă viabilă în dezastrul sanitar în care se zbate România.

În loc să vă concentrați pe echipamente, conținuturi adaptate, profesori digitalizați, ne-ați împărțit cu dărnicie vacanțe și teste de salivă la vrac.
#minsitrulpraf”, se arată în comunicatul organizației, potrivit educatieprivata.ro.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis către Educație Privată răspunsul său la petiția prin care este solicitată vacanță de iarnă până pe 9 ianuarie pentru toți elevii:

„1. Avem un grafic de învățământ/structura a anului școlar aprobata prin OM discutat in Comisia de Dialog Social in care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai profesorilor.
2. Avem o solicitare expresa temeinic justificata de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC).
3. Avem solicitări justificata de asigurare a predictibilității in educație.
4. Avem recunoașterea faptului ca in educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperată prin zile de cursuri!” notează ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Foto: România TV

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro