Ministrul Educației a anunțat ce se întâmplă cu vacanța de iarnă a elevilor, având în vedere contextul apariției noii tulpini de Coronavirus denumită Omicron, care a stârnit îngrijorare la nivel mondial.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că vacanţa de iarnă a copiilor nu va fi modificată din cauza apariţiei varinatei Omicron a coronavirusului. Astfel, elevii vor intra în vacanţă pe 23 decembrie şi vor avea liber 10 zile.

„Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare nimic altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale. Până în acest moment, autoritățile sanitare în frunte cu ministrul Sănătății, nu au considerat necesar să previzionăm măsuri pe acest palier. Vacanța de Sărbători este cea cunoscută”, a spus ministrul Educaţie, potrivit România TV.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a modificat structura anului şcolar 2021-2022 pe 5 noiembrie, la o lună şi trei săptămâni de la începerea şcolii. Potrivit noului calendar, elevii vor intra în vacanţa de iarnă pe 23 decembrie şi vor avea liber 10 zile. Dispare vacanţa intersemestrială şi se renunţă la „Şcoala altfel”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro