Poliția Română anunță faptul că șoferii găsiți în trafic fără un anumit document în original, pot primi amendă între 1000 lei și 2000 lei.

Este vorba despre documentul fizic care dovedește încheierea unei polițe de asigurare obligatorie RCA. Contractele încheiate online rămân valabile iar șoferii pot în continuare să le încheie electronic. Însă au la dispoziție 5 zile din momentul încheierii contractului să facă rost și să țină la îndemână în mașină documentul fizic.

Potrivit Antena 3, aceste măsuri au fost comunicate ofiocial de reprezentanții Poliției Române, la solicitarea unui deputat PNL. Motivația aplicării amenzii, chiar dacă polițiștii au acces la baza de date a Biroului Asiguratorilor unde au posibilitatea de a verifica electronic polița, a fost că un eventual contract RCA prezentat online în timpul controlului din trafic, de către șoferul oprit, nu conține ștampilă și semnătură în original.

(sursa: Antena 3)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro