FDA, adică Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat ieri vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 11 ani. Pfizer susține faptul că un studiu clinic a demonstrat că vaccinul oferă o protecție de peste 90% împotriva bolilor simptomatice în rândul copiilor, chiar și la o treime din doză.

Astfel, doza administrată copiilor va fi de trei ori mai mică decât cea pentru adulți. Compania speră că doza mai mică va reduce riscul oricăror efecte secundare.

Totuși, potrivit Antena 3, vaccinarea copiilor nu poate începe încă. Consilierii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, din cadrul Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare, se întrunesc la data de 2 noiembrie pentru a discuta dacă să recomande utilizarea vaccinului în rândul copiilor din SUA. Apoi, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, va lua decizia finală cu privire la utilizarea vaccinului.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro