OMS Europa cere ca școlile să rămână deschise, potrivit Antena 3: ”Închiderea școlilor a făcut mai mult rău decât bine”.

OMS/Europa solicită școlilor să rămână deschise – cu măsuri adecvate de prevenire și răspuns, deoarece închiderile școlilor de anul trecut, care au perturbat educația a milioane de copii și adolescenți, au făcut mai mult rău decât bine.

 45 de țări și teritorii din Europa au recomandat ca școlile să rămână deschise; doar 7 țări din Europa au optat pentru închiderea totală sau parțială a școlilor, fie la nivel național, fie subnațional; și numai 2 țări au recomandat învățământ la distanță.

”Dacă și când sunt impuse restricții pentru a reduce sau controla transmiterea, școlile ar trebui să fie ultimele locuri în care își închid ușile și primele care se redeschid cu măsuri adecvate de prevenire a infecțiilor”.

„Închiderile școlilor  de anul trecut, care au perturbat educația a milioane de copii și adolescenți, au făcut mai mult rău decât bine, în special bunăstării mentale și sociale a copiilor. Nu putem repeta aceleași greșeli”, spune Dr. Hans Henri P. Kluge, Director Regional OMS pentru Europa.

În loc să închidă instituțiile de învățământ, OMS recomandă o abordare a întregii societăți pentru reducerea transmiterii printr-o gamă largă de măsuri, în funcție de nivelul de transmitere, în locurile în care aceasta are loc.

Aceasta include mediile de școlarizare, în care distanțarea fizică, curățarea frecventă a mâinilor, purtarea măștilor, asigurarea unei ventilații adecvate în sălile de clasă și creșterea accesului la teste sunt importante, în special în mediile cu prevalență ridicată.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro